Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rózsa kalács Györgyi konyhájából

Rózsa kalács Györgyi konyhájából
Rózsa kalács Györgyi konyhájából
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Reggelire ajánlom egy pohár tej vagy kakaó mellé. Akár így magában vagy finom házi lekvárral.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet 1 teáskanál cukorral meglangyosítunk, majd beletesszük az élesztőt. 10 percig pihentetjük.
  2. Amíg az élesztőnk pihen, egy tálba beletesszük a szobahőmérsékletű vajat, csipet sót, a két tojássárgáját, a porcukrot, vaníliás cukrot és a lisztet.
  3. Ha felfutott az élesztőnk, azt is hozzárakjuk, és jó alaposan kidolgozzuk. Meleg helyen 20 percig kelesztjük.
  4. Lisztezett deszkára borítjuk, és 2-3 mm vastagra nyújtjuk. 8 cm átmérőjű fánkszaggatóval köröket szaggatunk (ebből a mennyiségből nekem 30 db kör lett). Hármat egymásra helyezünk elcsúsztatással, tehát ne fedjék teljesen egymást, majd feltekerjük. Középen éles késsel kettévágjuk, így 2 rózsánk lesz.
  5. Egy 18 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, és a kis rózsákat szépen elrendezzük benne. Az egyenes rész legyen a tortaforma aljánál. (20 kis rózsánk van ebből a mennyiségből.) 45 percig meleg helyen kelesztjük.
  6. Előmelegített sütőbe rakjuk, előtte tojásfehérjével vékonyan lekenjük a tetejét. 180 C fokon 20-25 percig sütjük.
  7. Tálaláskor porcukrot szórunk a tetejére.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 951
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kovács Györgyi

Mióta szakács: 2011.07.04.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kelt kalács, rózsa alakú kelt tészta, rózsa formájú kalács

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

553
tej 1.4 dl
porcukor 3 ek
instant élesztő 5 g
vaj 8 dkg
1 csipet
tojássárgája 2 db
finomliszt 35 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojásfehérje 1 db