r
Nosalty Logó

Käsespätzle - osztrák sajtos nokedli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
márti1218
Käsespätzle - osztrák sajtos nokedli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 649 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3246 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 220 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1636 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    779 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 649 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.7 g

Zsír

  • Összesen
    105.7 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    848 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8179.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    1896 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1870 mg
  • Nátrium
    3896 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    429.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    721.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1020 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    172 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    547 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1015 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    840 micro
Összesen 3246 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 220 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk félbe a megtisztított hagymákat, majd szeleteljük 3-4 mm-es félkörökre. Tegyük fel az olajat melegedni, rakjuk bele a hagymát, sózzuk meg és lassú tűzön süssük aranybarnára. Kevergessük közben, nehogy leégjen vagy a széle odakapjon. Tegyük félre a tálalásig.
  2. Reszeljük le a sajtot kis lyukú reszelőn.
  3. Tegyünk fel vizet egy nagyobb fazékban forralni, készítsük elő a nokedliszaggatót.
  4. Keverjük ki a nokedlit amíg a víz felforr. A lisztet tegyük egy tálba, üssük bele a három tojást, sózzuk és kb 3 dl vízzel keverjük ki. Nem kell nagyon kidolgozni, csak legyen egynemű. Ne legyen kemény,de híg sem a tészta, ha kemény lenne óvatosan adjunk hozzá kevés vizet.
  5. Ha felforrt a víz, szaggassuk bele a nokedlit, ha feljött a víz tetejére keverjük meg párszor míg fő és szűrjük le, majd szedjük egy tálba.
  6. Egy kis olajjal keverjük el, majd tegyük rá a sajt kétharmadát, keverjük át lazán és úgy tálaljuk, hogy a maradék sajttal szórjuk meg, és rendezzük el rajta a sült hagymát.
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4939
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Käsespätzle - osztrák sajtos nokedli
márti1218 72 recept

Ausztriában a hütték kedvelt ételkínálata, mi is ott szerettük meg. Sokat járunk Ausztriába, ilyenkor bevásárolok a Walserstolz sajtból, mert jól fagyasztható és így mindig van a hűtőben, ha megkívánjuk ezt a tésztafélét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek