r
Nosalty Logó

Hagyományos galuska

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Pancsika
Hagyományos galuska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 208 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1664 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 232 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 208 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    59.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2939.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    719 mg
  • Nátrium
    1771 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    306.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    802 micro
Összesen 1664 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 232 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott tojásokat felütjük egy tálba, elkeverjük a sárgáját a fehérjével, és beleszitáljuk a lisztet, és közben fokozatosan adagoljuk hozzá a vizet, végül a sót is.
  2. Az egészet teljesen simára, csomómentesre kidolgozzuk fakanállal. Utána 15-20 percig pihentetjük (de nem hagyjuk kiszáradni).
  3. Közben 2 liter vizet forralunk kb. 1 kávéskanálnyi sóval, majd kevergetés közben a lobogó vízbe beleszaggatjuk a galuskatésztát (a víz folyamatosan forrjon, ha nem is nagy lángon, különben szétázik a tészta). Én ezt általában nokedliszaggatóval szoktam csinálni, de korábban deszkáról késsel vagy kanállal csináltam (ez nekem lassabb).
  4. Körülbelül 10-15 perc alatt megfő a galuska. Én hideg vízzel fel szoktam önteni, és úgy szűröm le (így nem tapadnak össze, és az értékes tápanyagok egy része is megmarad).
  5. Utána attól függően, hogy mire használom, átforgatom 2-3 dkg vajjal vagy valamilyen zsiradékkal, és szükség esetén még sózom.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 186
  • 7 napos nézettség: 1659
  • Össznézettség: 177590
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 30.

Ajánló

Sokféleképp tudom használni, pl. paprikás krumpli gazdagításához, levesek betétjeként (pl. gulyásleves), pörköltekhez remek köret. A storyban említett tojásos nokedli is megunhatatlan, de gyors vacsoraként pl. édesen is kiváló pl. cukrozott darált dióval/mákkal.

Receptkategóriák

Hagyományos galuska
Pancsika 101 recept

Tojásos nokedli vagy galuska tavasszal és nyáron nagy kedvencünk friss ecetes salátával. Yumm :) Ez most egy hagyományos nokedli alaprecept, amit attól függően, hogy ebédre vagy vacsorára, avagy főételnek/főételhez, vagy önmagában (ízesítve) akarunk fogyasztani, igen sokféleképp alkalmazhatunk. Nálunk ő az ételek "kis feketéje", ami mindenkor és szinte mindenhez passzol. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek