Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsacomb egytál

Kacsacomb egytál
Kacsacomb egytál
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy ismerősöm mondta el a receptet, és miután kedvemre valóan gyors és egyszerű volt, sikeresen beillesztettem a karácsonyi ételek sorába. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy enyhén kiolajozott fedeles tepsi aljába terítjük a savanyú káposztát.
  2. A burgonyákat meghámozzuk, és vékonyan felszeleteljük, rárakjuk a káposztára. Megsózzuk.
  3. Erre jön a vékony cikkekre vágott alma, majd a nem túl vékonyan felkarikázott hagyma. Ezt is megsózzuk, borsozzuk.
  4. A tetejére kerül a kacsacomb, amit előtte jól besóztunk. Az egészet meghintjük kakukkfűvel. Aláöntünk egy kis bort, lefedjük, és mehet az előmelegített sütőbe.
  5. A végén, miután ellenőriztük, hogy az egész átsült, leszedve a tepsi fedelét, kicsit megpirítjuk a kacsacombokat.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 004
elküldve: 2
receptkönyvben: 50
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
264 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fehérboros kacsacomb savanyú káposzta ágyon, krumplival és savanyú káposztával sült kacsacomb, kacsacomb zöldségágyon almával sütve

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

907
kacsacomb 4 közepes db
savanyú káposzta 50 dkg
burgonya 50 dkg
alma 2 közepes db
vöröshagyma 2 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
fehérbor 1 dl