Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juhtúróval töltött fasírt

Juhtúróval töltött fasírt
Juhtúróval töltött fasírt
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azért írtam 1 kg húst, mert pont annyival lesz tele az őzgerincformám. Tapasztalatból mondom, hogy béleljétek ki a formát, mert így nem válik szét a fasírt, amikor szeditek ki a formából. Egyébként nekem azon a részen, ahol a túró van, már nem egyszer megtörtént. Nálam ez a módszer vált be.
Arról nem is beszélve, hogy utána a mosogatás jóval egyszerűbb:D

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Megjegyzés:
Bármilyen darált húsból finom.
Ha több juhtúród van, az nem rontja el.
Legegyszerűbb szétosztani a tömbös túrót.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát passzírozzuk.
  2. Összekeverjük a hozzávalókat.
  3. Annyi zsemlemorzsát keverünk bele, hogy fasírt sűrűségű legyen.
  4. Egy őzgerincformát kibélelünk alufóliával.
  5. A hús 3/4-ed részét belesimítjuk úgy, hogy a közepébe egy árkot készítünk.
  6. A mélyedésbe belerakjuk a juhtúrót.
  7. Befedjük a maradék hússal, és jól rányomkodjuk.
  8. Az egészet befedjük alufóliával, és megsütjük.
  9. Amikor megsült, leszedjük a fóliát, megpirítjuk, majd kiborítjuk a formából, és a többi részét is pirosra sütjük.

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 571
elküldve: 2
receptkönyvben: 99
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Sz Éva

Mióta szakács: 2010.06.10.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

egybensült töltött fasírt, töltött fasírt juhtúróval

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2010-09-16 11:28

Kedves szeva65!Köszi szépen ezt a gyors választ.A fasírtot szeretjük, de már nehezen sikerült új ízeket varázsolnom bele.Ez viszont csúcs,köszi.Éva

szeva65
Sz Éva / szeva65 Thu, 2010-09-16 08:41

Szia Éva!

Én alufóliát szoktam belerakni, és azzal simán kijön. Próbáld ki, nagyon finom.
Éva

387
darált sertéshús 1 kg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
tojás 2 db
paprikakrém 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek
0 ízlés szerint
juhtúró 10 dkg