Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juhtúrós pogácsa 4. - joghurttal

Juhtúrós pogácsa 4. - joghurttal
Juhtúrós pogácsa 4. - joghurttal
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anya puliszkának szánta a hűtőben csücsülő juhtúrót - én nem :) A recept Ízbolygó blogjáról származik (hozzá a Nők Lapja - Bereznay Tamás vonalról került), a felhasználás kedvenc Erdély-járó társaságommal, néhány kupica pálinka mellett...

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat megolvasztjuk, és összegyúrjuk a juhtúróval, a liszttel, a joghurttal és az összemorzsolt élesztővel.
  2. A tésztába dagasztjuk a tejet és a sót is.
  3. 1 órán át meleg helyen kelesztjük, majd lisztezett deszkán 2 ujjnyi (!) vastagra nyújtjuk a tésztát.
  4. Kis szaggatóval kiszaggatjuk, és a sütőlapra helyezve további 15 percig pihentetjük a pogikat.
  5. Késsel bevagdossuk, tojással megkenjük, esetleg szezámmaggal megszórjuk (ez esetben elmarad a bevagdosás) a pogikat, majd forró sütőben megsütjük őket.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 11 007
elküldve: 3
receptkönyvben: 72
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

joghurtos-juhtúrós pogácsa, juhtúrós-joghurtos pogácsa, szezámos juhtúrós pogácsa

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

911
vaj 30 dkg
juhtúró 30 dkg
finomliszt 60 dkg
joghurt 0.5 dl
élesztő 3 dkg
tej 1.2 dl
2 ek
tojás 1 db
szezámmag 2 ek