Joghurtos káposztasaláta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
125g káposzta25 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
34g vöröshagyma12 kcal
-
44 kcal
-
3g ecet1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
63g joghurt38 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
38g sárgarépa14 kcal
-
50g kígyóuborka7 kcal
Összesen
142
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1000g káposzta200 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
25g ecet5 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
500g joghurt305 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
300g sárgarépa109 kcal
-
400g kígyóuborka58 kcal
Összesen
1137
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
39.4g káposzta8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10.6g vöröshagyma4 kcal
-
1.6g napraforgó olaj14 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
19.7g joghurt12 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
11.8g sárgarépa4 kcal
-
15.7g kígyóuborka2 kcal
Összesen
44
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 371 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 253.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 303 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 89 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 1199 micro
-
β-karotin 2832 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
142
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 35.6 g
Zsír
-
Összesen 58.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2967.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 1143 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 265 mg
-
Foszfor 950 mg
-
Nátrium 577 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 134.1 g
-
Cukor 79 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 2028 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2424 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 342 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 711 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 504 micro
-
Kolin: 225 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 9590 micro
-
β-karotin 22659 micro
-
β-crypt 101 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 1023 micro
Összesen
1137
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 116.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 79.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 377 micro
-
β-karotin 892 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
44
kcal
Hozzávalók
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 közepes db vöröshagyma
-
5 ek napraforgó olaj
-
5 ek ecet
-
1 teáskanál ételízesítő
-
500 g joghurt
-
2 gerezd fokhagyma
-
30 dkg sárgarépa
-
1 db kígyóuborka
Elkészítés
- A káposztát megtisztítjuk, megmossuk, majd vékonyra gyaluljuk. 1-2 tk sóval megszórjuk és átgyúrjuk.
- Evőkanálnyi forró olajban a hagymát megdinszteljük. Hozzákeverünk 2 dl vizet, az ecetet, ételízesítőt, és borsot, felfőzzük. 2-3 percig főzzük. Hozzakeverünk 4 ek olajat. A káposztára öntjük, jól összekavarjuk, lefedve kb. 5 órát hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
- A joghurtot elkeverjük sóval, borssal és a zúzott fokhagymával.
- A megtisztított sárgarépát és az uborkát durvára reszeljük. A joghurttal együtt a káposztához keverjük. Ha szükséges, sóval, borssal ízesítjük.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 329
- Tegnapi nézettség: 17
- 7 napos nézettség: 49
- Össznézettség: 65445
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 08.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy ízletes saláta.