r
Nosalty Logó

Gyümölcsös tojáskrémes süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Gyümölcsös tojáskrémes süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 303 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 1819 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 105 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    401 micro
Összesen 303 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.1 g

Zsír

  • Összesen
    59.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3811.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    1003 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1573 mg
  • Nátrium
    831 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.8 g
  • Cukor
    191 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1268 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    860 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    1266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    782 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    820 micro
  • β-crypt
    364 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2407 micro
Összesen 1819 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 105 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A barackot meghámozzuk, és félhold alakú cikkekre vágjuk. Egy szilikonos sütőpapírral bélelt, 20x35 cm -es tepsibe lerakjuk.
  2. Elkészítjük a krémet. A 4 egész tojást a 8 ek cukorral, a 6 dl joghurttal és az ízesítőkkel kézi habverővel jól elvegyítjük.
  3. A 4 tojásfehérjéből a cukor fokozatos hozzáadásával nagyon kemény habot verünk, visszakapcsoljuk 1-es fokozatra a gépet és belevegyítjük egyenként a tojások sárgáját, majd óvatosan a lisztet. A kakaót csak a tészta egy részébe tesszük, majd a tepsiben megtarkítjuk a tésztát. Ez a művelet elmaradhat.
  4. A tojásos joghurtot rátöltjük a barackra, majd erre a löttyre rákanalazzuk a piskótatésztát és óvatosan elsimítjuk. (Ez úszni fog a híg krémen.)
  5. Előmelegített sütőbe tesszük, amikor a piskóta szép rózsaszínű, kb 15 perc után, sütőpapírral letakarjuk, hogy ne égjen meg, a lángot mérsékeljük és addig hagyjuk sülni, amíg a tészta alatt a krém nem lötyög, ha megmozdítjuk a tepsit. Ez kb 35-40 perc.
  6. Amikor a sütőt lezártuk, még bent hagyjuk a tésztát 10 percig. Utána hagyjuk teljesen kihűlni, hogy a krém megszilárduljon. Ekkor a tepsire ráteszünk egy tálcát, vagy deszkát, felfordítjuk, hogy a tészta alja felülre kerüljön. Csak jól kihűtött állapotban szeleteljük.
  • Tepsi mérete: 20x32
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5004
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 24.

Ajánló

Aki édesebben szereti, a krémhez adhat még cukrot.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gyümölcsös tojáskrémes süti
Csiki Piroska 228 recept

Ha előzőleg behűtjük, nyári melegben finom üdítő sütemény. Ha elég időt tartjuk a hűtőben, a krém átitatja a piskótát, és olyan lesz, mintha meglocsoltuk volna.

Hozzászólások

b.suzy

Tegnap nézegedtem az oldalt és rátaláltam erre a csodás sütire, mivel paradicsom f?zés után már nem volt kedvem hozzálátni, így ma készítettem el. Nagyon fincsi és mutatós desszert, annyi baja lett csupán, hogy vagy a baracktól vagy a joghurttól ennyhén leveses lett, amint kiborítottam a tepsib?l és huztam le a zsírpapírt folyt le a ned?, úgy hogy legközelebb egy kis búzadarával megfogom szórni. Köszönet a receptért.

Csiki Piroska

Kedves b.suzy! Örülök, hogy sikerült a sütid.Természetesen megszórhatod búzadarával, ha szárazon jobban kedvelitek. A storyban írtam, hogy miután megfordítottam és beh?töttem, az a bizonyos lé átitatta a piskótát, de szerintem attól még finomabb lett. Mi legalább is szerettük. Ez olyan kanállal ev?s sütemény. Üdvözlettel: Piroska

kmary2

Kedves Csikipi! Ma elkészítettem a recepted alapján a sütit, annyi változtatással, hogy raktam bele kb. 2dl búzadarát, és 0,5 l johurttal készült (megijedtem, hogy folyós lesz, ezért módosítottam). Hát holnap kiderül milyen lesz! :) Vendégeket várunk, úgyhogy több bíra is lesz... Nekem csak ami nagyon hiányzott a leírásból, az a sütési h?fokok. Azt írod, hogy a híg cuccot sütöm 10 percig, na de nem mindegy, hogy mennyin, amib?l aztán vissza kell venni. Hidd el nem kötekedésnek szánom, csak így kicsit nehéz eltalálni a sütési id?t is a h?fok nélkül. Köszönettel:M.

Csiki Piroska

Kedves Kmary! A h?fokot azért nem írtam, mert az én süt?m nem mutatja. Kezdetben a maximumra állítom, utána közepesre húzom le. Gondolom 180 fokon megfelel.Ha búzadara nélkül készül, miután megfordítod, a tészta átitatódik a gyümölcslével, ilyenkor kiskanállal esszük, olyan mintha meglocsoltam volna gyümölcslével. Szoktam készíteni búzadarával is , de csak 2 ek- al teszek. Lehet, hogy neked egy kicsit száraz lesz a 2 dl búzadarától. A tészta kezdetben folyós, a tojástól fog megszilárdulni. Remélem azért finom lesz. Üdvözlettel: Piroska

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek