r
Nosalty Logó

Gyümölcsös tojáskrémes süti

Csiki Piroska
Gyümölcsös tojáskrémes süti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

303
Kalória
13.7g
Fehérje
41.6g
Szénhidrát
9.9g
Zsír
211.3g
Víz
253.1g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
31.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 303 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 1819 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 105 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    211.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    401 micro
Összesen 303 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.1 g

Zsír

  • Összesen
    59.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3811.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    1003 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1573 mg
  • Nátrium
    831 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    249.8 g
  • Cukor
    191 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1268 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    860 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    1266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    782 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    820 micro
  • β-crypt
    364 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2407 micro
Összesen 1819 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A barackot meghámozzuk, és félhold alakú cikkekre vágjuk. Egy szilikonos sütőpapírral bélelt, 20x35 cm -es tepsibe lerakjuk.
  2. Elkészítjük a krémet. A 4 egész tojást a 8 ek cukorral, a 6 dl joghurttal és az ízesítőkkel kézi habverővel jól elvegyítjük.
  3. A 4 tojásfehérjéből a cukor fokozatos hozzáadásával nagyon kemény habot verünk, visszakapcsoljuk 1-es fokozatra a gépet és belevegyítjük egyenként a tojások sárgáját, majd óvatosan a lisztet. A kakaót csak a tészta egy részébe tesszük, majd a tepsiben megtarkítjuk a tésztát. Ez a művelet elmaradhat.
  4. A tojásos joghurtot rátöltjük a barackra, majd erre a löttyre rákanalazzuk a piskótatésztát és óvatosan elsimítjuk. (Ez úszni fog a híg krémen.)
  5. Előmelegített sütőbe tesszük, amikor a piskóta szép rózsaszínű, kb 15 perc után, sütőpapírral letakarjuk, hogy ne égjen meg, a lángot mérsékeljük és addig hagyjuk sülni, amíg a tészta alatt a krém nem lötyög, ha megmozdítjuk a tepsit. Ez kb 35-40 perc.
  6. Amikor a sütőt lezártuk, még bent hagyjuk a tésztát 10 percig. Utána hagyjuk teljesen kihűlni, hogy a krém megszilárduljon. Ekkor a tepsire ráteszünk egy tálcát, vagy deszkát, felfordítjuk, hogy a tészta alja felülre kerüljön. Csak jól kihűtött állapotban szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Tepsi mérete: 20x32

Ha előzőleg behűtjük, nyári melegben finom üdítő sütemény. Ha elég időt tartjuk a hűtőben, a krém átitatja a piskótát, és olyan lesz, mintha meglocsoltuk volna.

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...