Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsös tojáskrémes süti

Gyümölcsös tojáskrémes süti
Gyümölcsös tojáskrémes süti
65 perc / előkészület: 25 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha előzőleg behűtjük, nyári melegben finom üdítő sütemény. Ha elég időt tartjuk a hűtőben, a krém átitatja a piskótát, és olyan lesz, mintha meglocsoltuk volna.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

ajánlat

Aki édesebben szereti, a krémhez adhat még cukrot.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A barackot meghámozzuk, és félhold alakú cikkekre vágjuk. Egy szilikonos sütőpapírral bélelt, 20x35 cm -es tepsibe lerakjuk.
  2. Elkészítjük a krémet. A 4 egész tojást a 8 ek cukorral, a 6 dl joghurttal és az ízesítőkkel kézi habverővel jól elvegyítjük.
  3. A 4 tojásfehérjéből a cukor fokozatos hozzáadásával nagyon kemény habot verünk, visszakapcsoljuk 1-es fokozatra a gépet és belevegyítjük egyenként a tojások sárgáját, majd óvatosan a lisztet. A kakaót csak a tészta egy részébe tesszük, majd a tepsiben megtarkítjuk a tésztát. Ez a művelet elmaradhat.
  4. A tojásos joghurtot rátöltjük a barackra, majd erre a löttyre rákanalazzuk a piskótatésztát és óvatosan elsimítjuk. (Ez úszni fog a híg krémen.)
  5. Előmelegített sütőbe tesszük, amikor a piskóta szép rózsaszínű, kb 15 perc után, sütőpapírral letakarjuk, hogy  ne égjen meg, a lángot mérsékeljük és addig hagyjuk sülni, amíg a tészta alatt a krém nem lötyög, ha megmozdítjuk a tepsit. Ez kb 35-40 perc.
  6. Amikor a sütőt lezártuk, még bent hagyjuk a tésztát 10 percig. Utána hagyjuk teljesen kihűlni, hogy a krém megszilárduljon. Ekkor a tepsire ráteszünk egy tálcát, vagy deszkát, felfordítjuk, hogy a tészta alja felülre kerüljön. Csak jól kihűtött állapotban szeleteljük.
  • tepsi mérete: 20x32 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 863
elküldve: 4
receptkönyvben: 130
elkészítve: 1/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
222 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
alkalom: farsang, buli receptek
mikor: mindig, ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

őszibarackos sütemény, hűsítő tojáskrémes sütemény, tojáskrémes barackos piskóta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kmary2
kmary2 Thu, 2013-07-25 20:36

Kedves Csikipi!

Ma elkészítettem a recepted alapján a sütit, annyi változtatással, hogy raktam bele kb. 2dl búzadarát, és 0,5 l johurttal készült (megijedtem, hogy folyós lesz, ezért módosítottam). Hát holnap kiderül milyen lesz! :) Vendégeket várunk, úgyhogy több bíra is lesz...
Nekem csak ami nagyon hiányzott a leírásból, az a sütési hőfokok. Azt írod, hogy a híg cuccot sütöm 10 percig, na de nem mindegy, hogy mennyin, amiből aztán vissza kell venni.
Hidd el nem kötekedésnek szánom, csak így kicsit nehéz eltalálni a sütési időt is a hőfok nélkül.

Köszönettel:M.

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2013-07-26 07:46

Kedves Kmary!
A hőfokot azért nem írtam, mert az én sütőm nem mutatja. Kezdetben a maximumra állítom, utána közepesre húzom le. Gondolom 180 fokon megfelel.Ha búzadara nélkül készül, miután megfordítod, a tészta átitatódik a gyümölcslével, ilyenkor kiskanállal esszük, olyan mintha meglocsoltam volna gyümölcslével. Szoktam készíteni búzadarával is , de csak 2 ek- al teszek. Lehet, hogy neked egy kicsit száraz lesz a 2 dl búzadarától. A tészta kezdetben folyós, a tojástól fog megszilárdulni. Remélem azért finom lesz. Üdvözlettel: Piroska

b.suzy
b.suzy Sun, 2012-08-26 15:00

Tegnap nézegedtem az oldalt és rátaláltam erre a csodás sütire, mivel paradicsom főzés után már nem volt kedvem hozzálátni, így ma készítettem el. Nagyon fincsi és mutatós desszert, annyi baja lett csupán, hogy vagy a baracktól vagy a joghurttól ennyhén leveses lett, amint kiborítottam a tepsiből és huztam le a zsírpapírt folyt le a nedű, úgy hogy legközelebb egy kis búzadarával megfogom szórni. Köszönet a receptért.

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2012-08-26 18:23

Kedves b.suzy!
Örülök, hogy sikerült a sütid.Természetesen megszórhatod búzadarával, ha szárazon jobban kedvelitek. A storyban írtam, hogy miután megfordítottam és behűtöttem, az a bizonyos lé átitatta a piskótát, de szerintem attól még finomabb lett. Mi legalább is szerettük. Ez olyan kanállal evős sütemény. Üdvözlettel: Piroska

301
tojás 4 db
cukor 4 ek
finomliszt 4 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 1 ek
tojás 4 db
cukor 8 ek
joghurt 6 dl
vanília 0 ízlés szerint
citromhéj 1 citromból nyert
őszibarack 4 db