r
Nosalty Logó

Joghurtos-banános szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 336 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 2024 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 173 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 336 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.7 g

Zsír

  • Összesen
    101.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    803 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2683.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    751 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    1068 mg
  • Nátrium
    577 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239.5 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    633.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    873 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    526 mg
  • Retinol - A vitamin:
    856 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    796 micro
Összesen 2024 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 173 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Szétválasztjuk a tojásokat, habverővel a fehérjét kemény habbá verjük, belerakjuk a cukrot, majd a tojássárgákat, végül fakanállal beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
  2. Kivajazott őzgerinc formába öntjük, és megsütjük.
  3. A natúr joghurtokat a széttört banánnal és a cukorral tűzre tesszük, majd mikor langyos, hozzákeverjük a zselatint, és összemelegítjük.
  4. A habtejszínből kemény habot verünk, majd ezt is összekeverjük a banános krémmel.
  5. A krémet az őzgerinc forma aljára öntjük, miután kivettük belőle a piskótát (érdemes a piskóta domború feléből levágni kicsit), majd értelemszerűen, hogy megmaradjon az őzgerinc forma, olyan irányban rátesszük a krémre a piskótát.
  6. Pár órát pihentetjük hűtőben, majd a formátfejre állítjuk, és kiöntjük a süteményt.
  7. Olvasztott csokival díszítve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 82
  • Össznézettség: 224672
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon egyszerű sütemény, szinte lehetetlen elrontani, többféle gyümölccsel variálható.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

jo areceb tek koszonom

Törölt felhasználó

szia! érdekl?dnék hogy mekkora ?zgerincben sütötted!

Törölt felhasználó

az egy csomag zselatin az kicsi vagy nagy csomag? Tegnap megcsináltuk a sütit 1 nagy és még 1 kicsi zselatinnal, de nem kötött meg :( folyós maradt...

Törölt felhasználó

Kedves Karen! Én 25g-os étkezési zselatinnal csináltam, az elégnek kell, hogy legyen hozzá. Arra figyelj, hogy ne forraljad fel a zselatin, mert akkor elveszti a "zselésít?" hatását.

Törölt felhasználó

Az ?zgerincformát kibéleled miel?tt beleöntöd a krémet?? A zselatint vízbe kevered, és ugy a krémbe??

bumi

Engem is az ?zgerinc mérete érdekelne...Meg nekem az nem tiszta, ha ?zgerincbe sütüm a tésztát az felveszi az ?zgerinc formáját , íves lesz ..nem? De a képen mintha lapos lenne...sima téglalap..és a krém az púpos tehát a formás.AMúgy nagyon guszta...és szeretném megcsinálni.. :-) Váalszodat köszönöm.

Törölt felhasználó

Szia, a leírás 5.pontjába zárójelbe írta h a piskota domború felét levágta.

Ekka969

Szia ! Igaz nem Én vagyok a recept megálmodója,de végig gondoltam a recept összeállítását és arra jutottam, hogy mikor kisül, kih?l a tészta, levágod a tetejét, vagyis a gerincformát, szerintem kb. 1/3-d arányban,majd ezt vissza beülteted a formába, erre rá a joghurtos krém,végül a tészta.Biztos vagyok benne, hogy a nagyobb forma kell hozzá, de ha a krémmel teli is lesz a forma és a tészta már a forma felé emelkedik, az már nem okozhat gondot, hiszen a tészta nem folyékony állagú . Azt hiszem én is kipróbálom :) . Remélem tudtam segíteni.

Törölt felhasználó

Sziasztok ! Valaki végülis elkészítette már ezt a guszta sütit? Ekka969! Én nem látom, hogy az oldalán is lenne piskóta, tehát nem hiszem hogy kibélelte vele a formát, csak a tetejére tette, és mikor kiborította, az lett az alja. Talán elkészítem babapiskóta alappal, illetve azzal borítom a banános krémet.:)

Törölt felhasználó

Szia,én a joghurt méretére lennék kíváncsi, hogy nagy doboz vagy kicsi?

wiki01

Úgy nem szeretem az ilyet, hogy nincs semmi konkretizálva, és válaszolva sincs a kérdésekre, amik egyb?l szembetün?ek! Teljesen ráizgultam a sütire, ha már van itthon banánom, ami nem bírja sokáig,de így....Na mindegy, megcsinálom, ahogy gondolom, és vagy jó lesz vagy "lehetetlen elrontani"

Törölt felhasználó

Én elkészítettem a receptet. Ízre nem lett rossz, viszont van egy dolog amit a következ? sütéskor, már ha még egyszer megcsinálom biztos nem fogok hozzá adni és az pedig a tejszín. Felverem, ok. Még habfixálóval is megtámogattam, hogy kemény legyen, de akárhogy is egy id? után elveszti a tartását. Ennek eredménye, hogy a szépen megszilárdult joghurtos krém szépen összeset egy fél délután után a h?t?ben és onnantól kezdve nem is annyira guszta... kedve nincs enni bel?le az embernek. Pedig a biztonság kedvéért én a receptben javasolt 1 csomag zselatin helyett két kicsit is felhasználtam.

marianna1211

Szerintem a Meggle habalap, vagy a Hulala jobb hozzá. A tejszín sajnos egy id? után összeesik.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek