Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos-banános szelet

Joghurtos-banános szelet
Joghurtos-banános szelet
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű sütemény, szinte lehetetlen elrontani, többféle gyümölccsel variálható.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szétválasztjuk a tojásokat, habverővel a fehérjét kemény habbá verjük, belerakjuk a cukrot, majd a tojássárgákat, végül fakanállal beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
  2. Kivajazott őzgerinc formába öntjük, és megsütjük.
  3. A natúr joghurtokat a széttört banánnal és a cukorral tűzre tesszük, majd mikor langyos, hozzákeverjük a zselatint, és összemelegítjük.
  4. A habtejszínből kemény habot verünk, majd ezt is összekeverjük a banános krémmel.
  5. A krémet az őzgerinc forma aljára öntjük, miután kivettük belőle a piskótát (érdemes a piskóta domború feléből levágni kicsit), majd értelemszerűen, hogy megmaradjon az őzgerinc forma, olyan irányban rátesszük a krémre a piskótát.
  6. Pár órát pihentetjük hűtőben, majd a formát fejre állítjuk, és kiöntjük a süteményt.
  7. Olvasztott csokival díszítve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 53
össznézettség: 172 324
elküldve: 159
receptkönyvben: 1 511
elkészítve: 56/86
Facebookon megjelent: 2

szakács

peach87

Mióta szakács: 2013.04.09.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

joghurtos banános krémes piskóta őzgerinc formában, banánkrémes piskóta, piskóta őzgerincben joghurtos banános krémmel

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2019-03-01 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2019.02.28. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2019-01-15 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2019.01.14. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Vezso
Vezso Mon, 2017-08-21 08:12

Én elkészítettem a receptet. Ízre nem lett rossz, viszont van egy dolog amit a következő sütéskor, már ha még egyszer megcsinálom biztos nem fogok hozzá adni és az pedig a tejszín. Felverem, ok. Még habfixálóval is megtámogattam, hogy kemény legyen, de akárhogy is egy idő után elveszti a tartását. Ennek eredménye, hogy a szépen megszilárdult joghurtos krém szépen összeset egy fél délután után a hűtőben és onnantól kezdve nem is annyira guszta... kedve nincs enni belőle az embernek. Pedig a biztonság kedvéért én a receptben javasolt 1 csomag zselatin helyett két kicsit is felhasználtam.

marianna1211
marianna1211 Fri, 2019-03-01 14:44

Szerintem a Meggle habalap, vagy a Hulala jobb hozzá. A tejszín sajnos egy idő után összeesik.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2014-08-10 02:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.08.09. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

wiki01
wiki01 Wed, 2013-12-11 18:13

Úgy nem szeretem az ilyet, hogy nincs semmi konkretizálva, és válaszolva sincs a kérdésekre, amik egyből szembetünőek! Teljesen ráizgultam a sütire, ha már van itthon banánom, ami nem bírja sokáig,de így....Na mindegy, megcsinálom, ahogy gondolom, és vagy jó lesz vagy "lehetetlen elrontani"

Soleree
Soleree Sat, 2013-11-09 19:07

Szia,én a joghurt méretére lennék kíváncsi, hogy nagy doboz vagy kicsi?

bumi
bumi Sun, 2013-10-27 10:42

Engem is az őzgerinc mérete érdekelne...Meg nekem az nem tiszta, ha őzgerincbe sütüm a tésztát az felveszi az őzgerinc formáját , íves lesz ..nem? De a képen mintha lapos lenne...sima téglalap..és a krém az púpos tehát a formás.AMúgy nagyon guszta...és szeretném megcsinálni.. :-) Váalszodat köszönöm.

Ekka969
Ekka969 Mon, 2013-10-28 07:35

Szia ! Igaz nem Én vagyok a recept megálmodója,de végig gondoltam a recept összeállítását és arra jutottam, hogy mikor kisül, kihűl a tészta, levágod a tetejét, vagyis a gerincformát, szerintem kb. 1/3-d arányban,majd ezt vissza beülteted a formába, erre rá a joghurtos krém,végül a tészta.Biztos vagyok benne, hogy a nagyobb forma kell hozzá, de ha a krémmel teli is lesz a forma és a tészta már a forma felé emelkedik, az már nem okozhat gondot, hiszen a tészta nem folyékony állagú . Azt hiszem én is kipróbálom :) . Remélem tudtam segíteni.

demene
demene Tue, 2014-08-12 14:30

Sziasztok ! Valaki végülis elkészítette már ezt a guszta sütit?
Ekka969! Én nem látom, hogy az oldalán is lenne piskóta, tehát nem hiszem hogy kibélelte vele a formát, csak a tetejére tette, és mikor kiborította, az lett az alja.
Talán elkészítem babapiskóta alappal, illetve azzal borítom a banános krémet.:)

fzsu33
fzsu33 Sun, 2013-10-27 13:52

Szia, a leírás 5.pontjába zárójelbe írta h a piskota domború felét levágta.

-Katám-
-Katám- Sat, 2013-10-26 20:54

Az őzgerincformát kibéleled mielőtt beleöntöd a krémet?? A zselatint vízbe kevered, és ugy a krémbe??

karen
karen Mon, 2013-09-02 13:11

az egy csomag zselatin az kicsi vagy nagy csomag? Tegnap megcsináltuk a sütit 1 nagy és még 1 kicsi zselatinnal, de nem kötött meg :( folyós maradt...

noraa
peach87 / noraa Tue, 2013-10-01 14:02

Kedves Karen!
Én 25g-os étkezési zselatinnal csináltam, az elégnek kell, hogy legyen hozzá.
Arra figyelj, hogy ne forraljad fel a zselatin, mert akkor elveszti a "zselésítő" hatását.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2013-08-30 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.08.29. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

336
tojás 3 db
cukor 3 ek
finomliszt 3 evőkanál
sütőpor 1 kk
banán 2 db
joghurt 280 ml
habtejszín 2 dl
zselatinfix 1 csomag
cukor 8 dkg
csokoládé 5 dkg