Nosalty Logó

Japán mangós kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Allisc
Ezen a képen: Japán mangós kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 437 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3480 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 155 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    754.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 437 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    87 g

Zsír

  • Összesen
    94.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    772 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6035.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    1761 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    2373 mg
  • Nátrium
    1477 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    575.1 g
  • Cukor
    322 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1032.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    725 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    217 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    446 micro
  • Kolin:
    715 mg
  • Retinol - A vitamin:
    418 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    3656 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    17 micro
  • Lut-zea
    1160 micro
Összesen 3480 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 155 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mangókat vágjuk héjastól vékony cikkekre - én próbáltam felezve, majd negyedelve lefejteni a magról a húst, és azután vágtam vékony szeletekre.
  2. Egy edényben kavarjuk habosra a tojásokat a cukorral. Ezután adjuk hozzá a krémsajtot, és kavarjuk el egyenletesen, majd mehet bele a joghurt is. A lisztbe elegyítsük el a sütőport, majd kanalanként kavarjuk a joghurtos krémhez. Nagyon finom reszelőn reszeljük bele a héjától megtisztított gyömbért (kb fél hüvelykujjnyi méretűt) és a citromhéjat, majd öntsük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
  3. Rakjuk ki a tészta tetejét a mangócikkekkel, és 200 fokon, 40 percig süssük. Kihűlés után szórjunk rá porcukrot, esetleg vaníliás porcukrot, majd vágjuk kockákra.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sűtés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1121
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 28.

Ajánló

Keményebb húsú őszibarackkal (4-5 db) is meg lehet sütni, és akkor a joghurt helyett tehetünk bele barackos gyümijoghurtot. 

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szeretem a japán konyhát, erről a sütiről is egy Japánban élő ismerősömtől hallottam, és mivel minden hozzávaló beszerezhető nálunk is, így kisebb módosításokkal meg is sütöttem. Egyszerű összerakni, mivel "kavarós", bár a mangó feldarabolása kicsit kifogott rajtam. Fontos, hogy az összeállításnál a sorrendet tartsuk be, így a végeredményben nem fog senki sem csalódni. 

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!

20 laktató egytálétel 1 órán belül

Kolbász, sonka, virsli, tejföl, sajt... Ezekkel mind-mind laktatóbbá és ízletesebbé tudjuk varázsolni ételeinket. Mellé egy kis zöldség vagy rizs/tarhonya, és kész is az ebéd!

Ennyibe kerül évente, ha kapszulás kávét iszol

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 148 kapszulás, automata és manuális kávéfőzőt tesztelt. Vizsgálták az elkészített kávé hőmérsékletét, az eszpresszó minőségét, az elkészítési időt, a tejhabosítást, az energiafogyasztást és a tisztítást. Emellett pedig megosztottak pár hasznos tippet is, hogyan spórolj a kávéfőzésen.