r
Nosalty Logó

Isler Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Isler Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 1445 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 8673 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 453 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    79.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    912.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.1 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    360 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 1445 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    99.7 g

Zsír

  • Összesen
    474.8 g
  • Telített zsírsav
    224 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    1103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5472.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    1046 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    813 mg
  • Foszfor
    2578 mg
  • Nátrium
    741 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1026.4 g
  • Cukor
    504 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2212 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    538 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2161 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    606 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    638 micro
Összesen 8673 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 453 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A száraz alapanyagokat összeforgatjuk a reszelt citromhéjjal együtt. A vajjal összemorzsoljuk a lisztes keveréket.
  2. Ezután hozzáadjuk a két tojássárgáját és a fél citrom levét, majd gyors mozdulatokkal összedolgozzuk.
  3. Vigyázzunk rá, hogy a kezünk melegétől túlságosan ne olvadjon meg!
  4. Végül folpackba csomagolva kb. 60-70 percre hidegre tesszük.
  5. A pihentetés után enyhén lisztezett felületen kb. 4-5 mm vastagra nyújtjuk, majd tetszés szerint kiszúrjuk 5-6 cm átmérőjű kiszúróval.
  6. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket egymástól kicsit távolabb, mivel a sütőpor miatt kicsit terülni fognak.
  7. Sütés 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-14 perc, de csak addig, amíg elkezd a széle színesedni.
  8. Ha kellően kihűltek, megkenjük lekvárral, majd 2 órát pihenni hagyjuk, ezalatt jól összeragadnak!
  9. Ha letelt az idő, vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, ezután belekeverjük a 3 cl étolajat.
  10. Ezt követően egy villára tesszük az islereket és egy kanállal csokit csurgatunk rá úgy, hogy az oldalára is jusson!
  11. Az így elkészített islereket egy rácsra tesszük dermedni, tetszés szerint díszítjük!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 205
  • Feltöltés dátuma: 2024. január 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Isler Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek