r
Nosalty Logó

Isler

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Pákosztos macska
Isler
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A korongok ragasztásához

A tetejére

Összesen 755 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A korongok ragasztásához

A tetejére

Összesen 6040 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A korongok ragasztásához

A tetejére

Összesen 500 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 755 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62.2 g

Zsír

  • Összesen
    384.2 g
  • Telített zsírsav
    186 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    157 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2668 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    476 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    605 mg
  • Foszfor
    1276 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    604.9 g
  • Cukor
    314 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1922 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1879 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    529 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 6040 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 500 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A korongok ragasztásához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és betesszük a hűtőbe dermedni.
  2. Kb. egy óra múlva 3 mm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk őket.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 175 fokon 10-12 perc alatt világos aranybarnára sütjük őket.
  4. Mikor kihűltek, kettőt-kettőt összeragasztunk egy kis szeder (málna vagy meggy) lekvárral és olvasztott étcsokoládéba mártjuk őket.
  5. Most következik a legnehezebb része: pár napra jól el kell dugni őket valami hűvös helyre egy jól záródó fém bobozban, hogy összeérjenek az ízek.
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 133
  • Össznézettség: 208448
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Isler
Pákosztos macska 26 recept

Az isler az egyik legjobb aprósütemény a világon. Két éve csináltam először, karácsonykor. Az én islerem abban tér el az eredeti (mandulás) verziótól, hogy apukám kertjében termett mintegy 3 kilónyi mogyoró egy részéből készült. A nyáron főzött szederlekvárral és a barátnőm anyukájának meggylekvárjával (ugyanis a második adagba, már nem jutott szeder) kentem meg. Egyetlen nagy hibája van: a "kopásállósága" kritikán aluli...

Hozzászólások

Meadow

Szia! Az unokahugom esküv?jére sütöttem meg ezt az Ischlert és állítólag isteni lett!! Olyan gyorsan fogyott el, hogy nem volt lehet?ségem megkóstolni. Azt hiszem ez a legnagyobb elismerés, amit sütisüt? ember kaphat :))) Nem volt nehéz, bár egy kicsit babra munka, de nagyon megérte. Köszönöm szépen a receptet, bekerül a féltve ?rzöttek közé!

Törölt felhasználó

Nagy isler rajongó vagyok:-) Remélem tényleg olyan jó ez a recept, mint, amilyennek t?nik. Egyébként most készültem el a csokiba mártással, már csak az "érlelés" van hátra...izgatottan várom az eredményt:-)

Törölt felhasználó

Én is elkészítettem ezt a receptet és már ahogy megsült, tudtam a tészta állagából, másnapra tökéletesen puha lesz. Így is lett. Köszönöm, hogy kipróbálhattam ezt a csodát!!!

Törölt felhasználó

Sziasztok! Az miért van hogy nekem a sütés közben szétfolyt? Azt azért hozzáteszem, hogy kezd? süt? vagyok :-)

Törölt felhasználó

Kedves Franka! Nem vagyok benne biztod, de nem lehet, hogy margarint használtál vaj helyett? Mert az baj lehet. Amígy nem lenne szabad szétfolynia, még akkor sem, ha túlgyúrtad...

Törölt felhasználó

Nem tudom miért van,de én egy régi sütiskönyvben azt olvastam,hogy az islerkarikákat vagy kávé vagy kakaókrémmel ragasztják össze. Erre a megjegyzésemre kérek egy minnél pontosabb választ. Kösz szépen. U.I:az isler eredete az ausztriai ischl.

Luci

Sziasztok! Ebb?l kb. hány db jön ki? :) El?re is köszönöm. Üdv: Luci

Törölt felhasználó

Szia Levente! Cukrásznak tanulok, itt úgy tanítják hogy az eredeti recept szerint az islert wind-habbal lazított párizsi krémmel, vagy feketeribizli lekvárral töltjük.

Tamynimfa

Nagyon finom lett ez az isler, tényleg puha, omlós lett a tésztája egy nap pihentetés után. Bár egy kicsit megküzdöttem ezzel a vajas tésztával, mert szakadt a gyúrás közben. Van valami trükkje? Nem vagyok egy tapasztalt tésztagyáros. :( A másik kérdésem, hogy milyen csokit használtok a tetejére? Én rendes étcsokit vettem, de egy kicsit keményre dermedt vissza... nagy butaság lenne legközelebb vajjal/margarinnal puhítani kicsit?

evetke75

Megsütöttem. Nagyon finom lett és másnapra alig maradt.

Törölt felhasználó

Szia, nagyon finom lett és nagyon puha! Karácsonyra sütöttem és mindenkinek nagyon ízlett! Én házi szilvalekvárral töltöttem (a málna nekem túl édes ehhez) és étcsokival (Katica) vontam be. Azonban a sütéssel kissé megszenvedtem, lehet, hogy az volt a hiba, hogy nem tettem a h?t?be a tésztát vagy el?ször kicsit vékonyabbra nyújtottam, nem tudom. Mindenesetre legközelebb h?t?be teszem a tésztát sütés el?tt:-)

Manofalva

Szia! Ha mogyoró helyett diót tennék bele, az nagyon elrontaná? :o) Csak az van itthon, de ha úgy nem ok, akkor inkább veszek mindent bele! Köszönöm!

Törölt felhasználó

Szia! Szeretném megkérdezni, hogy a megadott mennyiségb?l hány db isler jön ki? Köszi. :)

Törölt felhasználó

Nekem 18 db islerem lett a leírt mennyiségb?l. Éppen most tettem ?ket dobozokba, remélem holnapra szépen megpuhulnak.

Boszi

Elkészítettem én is ezt az islert, hol mogyoróval, hol dióval és nagyon finom lett. Én is többféle lekvárral kipróbáltam, de szerintem mindegyik jó volt hozzá. A csokit a tetején is variáltam, mikor milyen csoki volt itthon. Így nekem már volt fehér tetej? islerem is.:) Köszi a receptet. Marcsi

Törölt felhasználó

NAGYON SOKSZOR MEGSUTOTTEM MAR. PARTIKRA IS.100 AKAT SUTOK MEG EGYSZERRE.VALLTOZTATTAM RAJTA A TETEJERE KOKUSZRESZELEKET IS SZOKTAM SZORNI.TOBB FELE LEKVAROKKAL IS PROBALTAM MAR.PL.. BARACK, FEKETE RIBIZLI, MALNA,AFONYAVAL.ES FOZOTT VAJKREMMEL KAKAOSAN IS.MINDENIKKEL NAGYON FINOM. KOSZONOM SZEPEN A RECEPTET.

Hozzávalók

A tésztához

A korongok ragasztásához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.