r
Nosalty Logó

Isler

Pákosztos macska
Isler
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A korongok ragasztásához

A tetejére

755
Kalória
7.8g
Fehérje
75.6g
Szénhidrát
48g
Zsír
17.5g
Víz
77.3g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
39.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A korongok ragasztásához

A tetejére

Összesen 755 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A korongok ragasztásához

A tetejére

Összesen 6040 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A korongok ragasztásához

A tetejére

Összesen 500 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 755 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62.2 g

Zsír

  • Összesen
    384.2 g
  • Telített zsírsav
    186 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    157 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2668 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    476 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    605 mg
  • Foszfor
    1276 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    604.9 g
  • Cukor
    314 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    140.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1922 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1879 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    529 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 6040 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 500 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és betesszük a hűtőbe dermedni.
  2. Kb. egy óra múlva 3 mm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk őket.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 175 fokon 10-12 perc alatt világos aranybarnára sütjük őket.
  4. Mikor kihűltek, kettőt-kettőt összeragasztunk egy kis szeder (málna vagy meggy) lekvárral és olvasztott étcsokoládéba mártjuk őket.
  5. Most következik a legnehezebb része: pár napra jól el kell dugni őket valami hűvös helyre egy jól záródó fém bobozban, hogy összeérjenek az ízek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 12 p

Az isler az egyik legjobb aprósütemény a világon. Két éve csináltam először, karácsonykor. Az én islerem abban tér el az eredeti (mandulás) verziótól, hogy apukám kertjében termett mintegy 3 kilónyi mogyoró egy részéből készült. A nyáron főzött szederlekvárral és a barátnőm anyukájának meggylekvárjával (ugyanis a második adagba, már nem jutott szeder) kentem meg. Egyetlen nagy hibája van: a "kopásállósága" kritikán aluli...

További receptek

Omlós gesztenyés kifli

Nem akármilyen hókiflibe botlott itt a kedves olvasó: narancsos-gesztenyés krémmel töltöttem meg az omlós, vajas tésztát, a sütemények megformázásához pedig egy lenyűgöző olasz ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek