Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi gyúrt tészta

Házi gyúrt tészta
Házi gyúrt tészta
40 perc / előkészület: 35 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept szinte már a déditől származik, és nagyon-nagyon szeretem! Igaz, eltelik kis idő, míg elkészül, de ezerszer finomabb, mint a bolti, sima tészták! Imádom, komolyan.. így sokkal jobb!

hozzávalók / 7 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat egy nagy tálba öntjük.
  2. Addig kell gyúrni a tésztát, míg szép sima és rugalmas lesz.
  3. Szépen kinyújtjuk, annyira, hogy ne legyen olyan vastag. Ezután hosszú csíkokra vágjuk, egymásra rakosgatjuk és szépen, mint a képen is látható, vagdaljuk a tésztát.
  4. Forró vízbe dobáljuk, addig főzzük, mig fel nem jönnek a tészták a víz tetejére.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 54 619
elküldve: 1
receptkönyvben: 181
elkészítve: 9/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

házi tészta, 5 tojásos tészta házilag

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gabicika
gabicika Tue, 2012-10-09 16:18

en ugy tudom a nokedlit szoktak szaggatni, de a kepen metelttesztat latok. ebben az esetben mit jelent a "szaggatas"?

Kyngu
Kynga / Kyngu Tue, 2012-10-09 18:16

Szia! Ez az én butaságom volt, hogy így írtam. Tényleg nem szaggatásnak hívják, csak simán vagdostam, ahogy a képen is látod.

noemi0829
noemi0829 Thu, 2012-09-20 16:31

az olaj is a tésztába kell, vagy a vízbe a főzéshez? először szeretnék csinálni, de a receptben nincs egyértelműen leírva! ne haragudj, ha hatalmas hülyeség :D :D

Kyngu
Kynga / Kyngu Fri, 2012-09-21 11:20

Szia! Olajat akkor tegyél rá, ha már megfőtt a tészta, így nem fog a tálban összeragadni!

periscope
periscope / periscope Wed, 2011-12-28 12:41

Én amikor elnyújtottam nem túl vékonyra a tésztát, akkor nagyobb darabokra felszeletelem (téglalap alakúra). Majd a tésztavágón áteresztem - előbb a vastagabbon, majd vékonyabbon. A lisztezett hosszú lapokat késsel pillanatok alatt felvágom, majd a tésztavágó vastagabb "vágóján" leeresztem. Ha minden el van készítve akkor mire a víz felforr én is elkészülök a tésztával (persze ez nekem sem ment rögtön elsőre).
üdv. Erzsi

Kyngu
Kynga / Kyngu Wed, 2011-12-28 16:38

Igen, mindenkinek vannak kis konyhai praktikái, mindenhez kell egy kis idő... én is igyekszem megtanulni! :)

helena26
helena26 / helena26 Wed, 2011-12-28 11:15

Én kétfajta tésztát kíszítek.Az egyiket tojással,de víz nélkül,a másik tojásnélküli,csak vízzel gyúrom össze ,ezt krumplistésztának,káposztástésztának ,túróstésztának. A tojásnélküli puhább,lágyabb tészta .

sz.ildiko
Sweetie Pie / sz.ildiko Wed, 2011-12-28 07:35

én is ezt imádom! :) ezért létezik nálam 2 dimenziója a krumplis tésztának, az egyikben a kedvenc ételem, a másikban pedig a köszönöm nem kérek ételem :D
én anyukámtól tanultam, ugyebár a tökéletes házi száraztésztához még VÍZ SEM KELL. néha összejön :) tojása/lisztje/türelmem válogatja :)

Kyngu
Kynga / Kyngu Wed, 2011-12-28 10:50

:) nekem még annyira gyorsan a tészta "szeletelése" nem megy... de gyakorlom - mert tényleg nem hasonlítható a bolti tésztához!! Minél többször fogom elkészíteni, annál jobban sikerül! :D

579
finomliszt 100 dkg
tojás 5 db
1 kávéskanál
napraforgó olaj 1 ek
víz 5 ek