r
Nosalty Logó

Inverz kráter szelet

Szofika
Inverz kráter szelet
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csokipudinghoz

A tésztához

A tetejére

1420
Kalória
27.3g
Fehérje
195g
Szénhidrátok
57.2g
Zsír
140.4g
Víz
329.1g
Koleszterin
2.5g
Rost
107.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A csokipudinghoz

A tésztához

A tetejére

Összesen 1420 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A csokipudinghoz

A tésztához

A tetejére

Összesen 2839 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A csokipudinghoz

A tésztához

A tetejére

Összesen 220 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1337.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    492 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    140.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    384 micro
Összesen 1420 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    114.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    658 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2675.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    983 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    827 mg
  • Nátrium
    665 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    389.9 g
  • Cukor
    216 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    280.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    474 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    769 micro
Összesen 2839 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 220 kcal

Elkészítés

A csokipudinghoz

  1. A pudinggal kezdjünk, mert teljesen ki kell hűteni. A zacskón lévő utasítás szerint főzzük ki a pudingot, dobjunk bele pár kocka étcsokit vagy kakaót, hogy kissé felturbózzuk a színét és az ízét is. (Én kakaóport tettem bele.) Hűtsük ki.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsit kivajazzuk-kilisztezzük.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, félretesszük.
  4. A tojások sárgáját a porcukorral, vaníliával kihabosítjuk, majd hozzáadjuk az olajat, tejet, sütőporos lisztet, végül beleforgatjuk a habbá vert fehérjét.
  5. A masszát a tepsibe simítjuk, és belekanalazzuk a kihűlt csokipudingot.
  6. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, mikor már szilárdulni a teteje kivesszük, megkenjük a cukros tejföllel, és készre sütjük.
  7. Tűpróbát végezhetünk, bár az olvadó csokipuding miatt nem lesz egyszerű, de ha eltaláljuk a fehér részt, akkor tudjuk ellenőrizni, hogy készen van-e. (Nekem a tejföl rátétele után további kb. 20 perc kellett, hogy készre süljön.)
  8. Ha teljesen kihűlt, szépen szeletelhető, ha jól dolgoztunk, kráteres lesz a belseje.:)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20

Igazi családi kedvenc nálunk, Anyukám receptje alapján most készítettem először. Ő általában gáztepsinyi adagot süt belőle, én feleztem az alapanyagokat, így ez egy Kráter-szeletet szerető 2 személyre való adag. Az eredeti kakaós tésztával, fehér pudinggal (vaníliás, tejszínes, kókuszos) készül, én megfordítottam. Jelentem, így is működik, és így is finom. További képek a blogomon.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...