Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Inverz kráter szelet

Inverz kráter szelet
Inverz kráter szelet
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi családi kedvenc nálunk, Anyukám receptje alapján most készítettem először. Ő általában gáztepsinyi adagot süt belőle, én feleztem az alapanyagokat, így ez egy Kráter-szeletet szerető 2 személyre való adag.

Az eredeti kakaós tésztával, fehér pudinggal (vaníliás, tejszínes, kókuszos) készül, én megfordítottam. Jelentem, így is működik, és így is finom. További képek a blogomon.

hozzávalók / 2 adag

A csokipudinghoz

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Csokipudingot házilag is készíthetünk.

Ha mégis a zacskós változatot választjuk, érdemes némi holland kakaóporral vagy pár kocka étcsokival felturbózni, szép fekete színe lesz, és intenzív csoki íze.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pudinggal kezdjünk, mert teljesen ki kell hűteni. A zacskón lévő utasítás szerint főzzük ki a pudingot, dobjunk bele pár kocka étcsokit vagy kakaót, hogy kissé felturbózzuk a színét és az ízét is. (Én kakaóport tettem bele.) Hűtsük ki.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsit kivajazzuk-kilisztezzük.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, félretesszük.
  4. A tojások sárgáját a porcukorral, vaníliával kihabosítjuk, majd hozzáadjuk az olajat, tejet, sütőporos lisztet, végül beleforgatjuk a habbá vert fehérjét.
  5. A masszát a tepsibe simítjuk, és belekanalazzuk a kihűlt csokipudingot.
  6. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, mikor már szilárdulni a teteje kivesszük, megkenjük a cukros tejföllel, és készre sütjük.
  7. Tűpróbát végezhetünk, bár az olvadó csokipuding miatt nem lesz egyszerű, de ha eltaláljuk a fehér részt, akkor tudjuk ellenőrizni, hogy készen van-e. (Nekem a tejföl rátétele után további kb. 20 perc kellett, hogy készre süljön.)
  8. Ha teljesen kihűlt, szépen szeletelhető, ha jól dolgoztunk, kráteres lesz a belseje.:)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 10 607
elküldve: 10
receptkönyvben: 174
elkészítve: 5/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Szofika

Mióta szakács: 2010.09.24.
104 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kráter süti, fordított kráter szelet, csokipudingos szelet

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fazekasadamne
fazekasadamne Sat, 2013-11-02 18:04

Ez a süti nagyon finom az unokáim imádják, én kakaós tésztával és vanílía pudinggal csinálom.

szcsandy
szcsandy Sun, 2013-09-29 15:28

Ma megsütöttem és nagyon finom lett! Legközelebb más ízű pudinggal is kipróbálom! Például kakaós tészta eper pudinggal!

giuditta25
Szofika / giuditta25 Tue, 2013-07-09 19:39

Kedves Erzsi, remélem így is ízleni fog, az a jó ebben a sütiben, hogy rengeteg ízben ki lehet próbálni és mindenhogy isteni :) Üdv: Szofika

1415
csokoládés pudingpor 1 tasak
cukor 2 ek
tej 4 dl
cukrozatlan kakaópor 1 púpozott ek
tojás 3 db
porcukor 15 dkg
finomliszt 17 dkg
vaníliaaroma 3 csepp
tej 0.6 dl
napraforgó olaj 0.6 dl
sütőpor 1 tk
tejföl 2 dl
cukor 2 ek