r
Nosalty Logó

Indián puding

witch
Indián puding
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

181
Kalória
4.7g
Fehérje
32.6g
Szénhidrát
2.8g
Zsír
4.2g
Víz
-
Koleszterin
915mg
Élelmi rost
25.1g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 181 kcal
  • 11% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1093 kcal
  • 11% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 11% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    4.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 181 kcal
  • 11% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1860.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    1058 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    195.7 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 1093 kcal
  • 11% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    2.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 114 kcal

Elkészítés

  1. A mazsolát áztassuk be rumba, ha használjuk.
  2. Egy kis lábast öblítsünk ki hideg vízzel, öntsük bele a fél liter tejet meg a cukrot, és forraljuk fel. Fokozatosan öntsük hozzáa kukoricalisztet, és főzzük 10-15 percig kis lángon, állandóan kevergetve.
  3. A tűzről levéve keverjük bele a fűszereket, a melaszt, végül a hideg tejet ésa lecsepegtetett mazsolát.
  4. Vajazzunk ki egy kicsi sütőformát, öntsük bele a pudingot, előmelegített sütőben addig sütjük, amíg, ha megrázogatjuk a tepsit, már nem "mozog".

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 120 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egyszer már elkészítettem ezt a pudingot, de háromszor ennyi melaszt írt a recept, és ugyan szeretem az ízét, de az nagyon karakteres volt még nekem is. Szóval belevágtam még egyszer, mert több receptet is megnézve más is így volt vele. Amúgy inkább a textúrája, ami a pudinghoz hasonlít. Vaníliafagylalttal meg szerecsendióval nagyon finom és különleges édesség.

További receptek

Madártej

Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb desszertünk a madártej, amit talán nem készítünk olyan gyakran, mint érdemes lenne. Hiszen nincs is jobb, mint a hűvös, nagyon vaníliás, híg ...

Rosanics Petra

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...