Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Indiai uborkás-mentás mártogatós

Indiai uborkás-mentás mártogatós
Indiai uborkás-mentás mártogatós
20 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemrég betévedtem egy indiai boltba, ahol egy órán keresztül csak a fűszereket, ételeket csodáltam. Ott találtam előre elkészített, dobozos formában rá erre az ételre. Gyorsan leírtam az összetevőket, majd otthon kísérletezve elkészítettem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kíváló nyári hűsítő előétel.
Tálaljuk indiai kenyérrel (puri) vagy tortilla chips -el.
Nagyon jól megy grillezett húsokhoz is!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tegyük bele a joghurtot egy gézlapba, és csöpögtessük le, amíg mascarpone sűrűségű nem lesz.
  2. Vágjuk fel a kígyóuborkát 2x2 mm -es darabokra, sózzuk meg, majd amikor levet eresztett, préseljük ki belőle a levet.
  3. Aprítsuk fel egészen apróra a mentát.
  4. Keverjük össze a lecsöpögtetett joghurtot a kefírrel, majd öntsük hozzá az uborkadarabkákat.
  5. Keverjük hozzá a többi összetevőt. Ha sótlan lenne, akkor egy picit sózzunk meg.
  6. Tegyük hűtőbe, és 3-4 óráig hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 366
elküldve: 3
receptkönyvben: 179
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

kga

Mióta szakács: 2008.06.05.
29 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
kalória: alacsony
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

uborkás-mentás-joghurtos mártogatós

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-01-28 12:11

ha indiai recept, akkor ugyebár római köményről van szó, nem pedig a fűszerköményről!

144
kígyóuborka 1 db
menta 1 csokor
kefir 4 dl
joghurt 2 dl
őrölt fűszerkömény 0.5 teáskanál
cukor 1 teáskanál
fehérborecet 0.25 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint