r
Nosalty Logó

Húsvéti tojások kalácsfészekben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ági78
Húsvéti tojások kalácsfészekben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 633 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 3791 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 238 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1173.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    587 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    398 micro
Összesen 633 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    136.1 g

Zsír

  • Összesen
    132.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1920 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7039.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    327 mg
  • Kálcium
    814 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    1994 mg
  • Nátrium
    3520 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    502.8 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    452.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    767 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    436 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    706 micro
  • Kolin:
    1613 mg
  • Retinol - A vitamin:
    762 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2388 micro
Összesen 3791 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 238 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A főtt tojások két végét egy tűvel óvatosan kiszúrjuk (hogy sütésnél ne repedjenek szét), majd olajos papírtörlővel jól áttöröljük őket, hogy szép fényesek legyenek, és ne ragadjon nagyon rájuk majd a nyers tészta.
  2. A tejet meglangyosítjuk, kétfelé osztjuk. Az egyik felébe egy csipet cukrot és csipet lisztet teszünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  3. A tej másik felébe beletesszük a sót, cukrot, 4 ek olajat, a két tojást, majd egy villával összekeverjük.
  4. A liszteket kimérjük egy tálba, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a cukros-tojásos tejet, és elkezdjük dagasztani. Dagasztás közben hozzáadjuk a maradék olajat kanalanként, nehogy túl lágy legyen a tészta. Akkor jó, ha elválik a kezünktől és az edény falától.
  5. Letakarva, langyos helyen 1 órát kelesztjük.
  6. A sütőt közben előmelegítjük.
  7. Ha letelt az egy óra, a tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és bátran átgyúrjuk, majd 6 egyenlő részre osztjuk. Kis cipókat formálunk, majd letakarva további 10-15 percig kelesztjük.
  8. A cipókat három egyenlő részre osztjuk, melyekből rudakat sodrunk, majd elkészítjük a hármas fonatot, végül a két végét összedolgozva fészkeket formázunk. (Középen maradjon egy 3 cm átmérőjű üres rész.)
  9. Egy nagy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, és erre helyezzük a kalácsokat.
  10. A fonatok találkozásánál megkenjük olajjal, hogy szépen meg tudjanak nőni, majd minden fészekbe helyezzünk fektetve egy-egy tojást.
  11. Újabb 10 perc pihentetés után a kalácsokat megkenjük tojássárgájával, és betesszük őket az előmelegített sütőbe, majd 30-35 perc alatt készre sütjük. (tűpróbával ellenőrizzük)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40x2
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 8147
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Mini kalácsok tésztáját használtam fel ehhez a húsvéti kalácshoz, csak a lisztek arányán változtattam. Készíthetjük persze csak sima lisztből is. Jó régen, egy újságban láttam ehhez hasonló húsvéti kalácsot. Ott egy nagy kerek kalácsba volt 4-6 tojás belesütve. Nagyon megtetszett, de eddig nem készítettem el. Most, hogy lassan újra itt a Húsvét, eszembe jutott, hogy kéne egy főpróbát tartani. Én valahogy jobban szeretem az egyszemélyes kis kalácsokat, mert így nem tud kiszáradni a megszegett tészta. (bár annak is elég kicsi az esélye, de biztos, ami biztos:) További képek itt. Ha a tésztánk esetleg túl lágy lenne, hintsük meg liszttel, amit beledolgozunk, de egyszerre csak kevéssel, fokozatosan (nehogy aztán túl kemény legyen). A tojások főzővizébe lilahagyma külső páncéllevelét tettem, így szép színt kaptak. Gondolom különböző színű ételfestékkel is lehet színezni, ha valaki valami "érdekesebb" színre vágyik.:) Kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok Mindenkinek!:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek