r
Nosalty Logó

Húsvéti tojáslikőrös süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Húsvéti tojáslikőrös süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

A tetejére

Összesen 1504 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

A tetejére

Összesen 6014 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

A tetejére

Összesen 460 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    87.7 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    825.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.4 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    639 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    609 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 1504 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    350.6 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    504 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3301.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    830 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    1422 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    649.6 g
  • Cukor
    396 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2558 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    219 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2438 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1438 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 6014 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 460 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet elkeverjük a sóval, a porcukorral és a sütőporral.
  2. Elmorzsoljuk benne a margarint, majd a tojással összegyúrjuk. (Nagyon gyorsan dolgozzunk, hogy ne melegedjen fel a kezünktől a tészta!)
  3. Kb. 20 percre betesszük a hűtőbe. Ezalatt elkészítjük a krémet.
  4. A tejszínt az összetördelt csokival a mikróban összeolvasztjuk. (Csak óvatosan, nehogy túlmelegedjen!)
  5. Amikor már egynemű a csoki és a tejszín, hozzákeverjük a margarint vagy a vajat.
  6. Ezt még ízesítjük 1-2evőkanál tojáslikőrrel.
  7. Egy olyan edénybe tesszük, amelyben majd elektromos habverővel is tudjuk keverni, és betesszük a hűtőbe (vagy a mélyhűtőbe, ha kevés az időnk), hogy jól lehűljön. Nem kell megfagyasztani!
  8. Közben a tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk 3 mm vastagra, és kiszúrjuk tojás alakú szaggatóval. (Egy kb. 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatót tojás alakúra nyomtam. Vissza lehet hajlítani kerekre utána!)
  9. Minden második tojás közepét kicsi (3 cm-es) pogácsaszaggatóval szúrjuk ki.
  10. Előmelegített sütőben megsütjük. Nem szabad otthagyni, mert 10 perc sem kell hozzá, hogy megsüljön. Inkább világosabb legyen, mint barna! Ha nincs túlsütve a linzer, akkor a tölteléktől jobban megpuhul.
  11. Kb. 15 dkg porcukrot 1-2evőkanál vízzel addig keverünk, míg sűrűn folyós és sima massza lesz belőle. (Legalább 5 perc, éstettem bele pár csepp színtelen mandulaaromát is, hogy finomabb legyen.)
  12. A lyukas tésztát ezzel vonjuk be, és hagyjuk száradni. Ez gyorsan megy.
  13. A krémet, mely a hűtőben jól megdermedt, egy elektromos habverővel összekeverjük, de csak annyira, hogy krémes legyen és kenhető.
  14. Ezzel a krémmel összeragasztunk egy egész és egy lyukas tésztát.
  15. A tojáslikőrt és a fehér csokit a mikróban összemelegítjük (de itt még óvatosabban kell, mert a tojás kicsapódhat a likőrben, ha túl forró lesz. (Nekem 15 másodperc elég volt, és utána már kevergetve, szépen összeolvadt a csokival.)
  16. Ezt a masszát belekanalazzuk a lyukakba, és így olyan lesz, mint egy félbevágott tojás. Ha van sárga ételfestékünk, néhány csepptől még sárgább lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10606
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Két évvel ezelőtt Húsvétra készítettem ezt a sütit, amelynek nagy sikere volt. Azóta is többször megsütöttem már. Nem csak mutatós, de nagyon finom is. Nem árt napokkal előbb elkészíteni, mert a krémtől így jól megpuhul a linzer és még finomabb, omlósabb lesz. Csak leírva hosszú. Itt további 17 kép található az elkészítés folyamatáról.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek