Nosalty Logó

Húsvéti sportszelet torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Húsvéti sportszelet torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 688 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 2752 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 277 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1072.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.8 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    387 micro
Összesen 688 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74 g

Zsír

  • Összesen
    141.4 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4291.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    760 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    457 mg
  • Foszfor
    1836 mg
  • Nátrium
    1066 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    303 g
  • Cukor
    181 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    865 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1548 micro
Összesen 2752 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 277 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk.
  2. A fehérjét keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a sót, és habverővel addig verjük, míg kemény hab nem lesz belőle.
  3. Akkor a kristálycukrot kanalanként hozzáadjuk, utána egyesével hozzáadjuk a tojásokat.
  4. A lisztet elkeverjük a sütőporral és óvatosan hozzáadjuk a masszához.
  5. A sütőt előmelegítjük, egy 34 cm-es tepsi alját kiolajozzuk és teszünk bele sütőpapírt (az oldalára nem kell) és beleöntjük a masszát.
  6. A sütőben kb 40 perc alatt készre sütjük.
  7. A krémhez a hulalát lábasba öntjük, beletesszük a összedarabolt csokit és a kakaót, és tűzön felolvasztjuk a tejszínben a csokoládét.
  8. Teljesen kihűtjük. A zselatint elkészítjük a rajta levő utasítások szerint.
  9. A kihűlt tejszínt kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a zselatint, hűtőben dermesztjük.
  10. A kihűlt piskótát középen kettévágjuk.
  11. A két piskótát megint kettévágjuk, az első piskótára rákenjük a krémet és így tovább, míg el nem fogy a 4 lap. A tetejét nem kell krémmel megkenni.
  12. A tetejére a sportszeletet darabolunk, az olajjal és a vízzel tűzön felolvasztjuk és a torta tetejére kenjük, és az oldalát bevonjuk tortadarával.
  13. A tetejét kirakjuk a húsvéti tojásokkal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 22912
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Húsvétra készülődve vendégvárásra tökéletes.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon jól néz ki! El is készítem valamikor, ha végre meg tudom csinálni a krémet :) Egyszer készítettem ilyen tejszínes krémet, de nem akart habosodni. Pedig úgy csináltam, ahogy le volt írva. Mi ennek a trükkje? :)

Törölt felhasználó

KEDVES AMMESZ. Én nem tudok ennek semmi titkát , én hulala tejszínb?l készitem, ez a tejszín én nekem személy szerint lágy , krémes és finom. A csokoládét össze töröd és felolvasztod a tejszínbe,a lényege hogy nagyon vissza kell h?teni, én még a fagyasztó részbe is be tettem, kb 10 perc mert ha nem hideg nem ver?dik fel a tejszín. Ha nagyon lágy lenne még így is a krém akkor HORVÁTH ROZI- féle por zselatinnal lehet keményíteni. Ennyit tudtam segiteni. ÜDV GYÖRGYI

Törölt felhasználó

Azt elfelejtettem , lehet hogy fontos, a hab ver? legnagyobb fokozatán kell verni a habot ez kb jó 7 percig

Törölt felhasználó

Kedves Györgyi! Köszönöm a segítséget. Lehet, hogy akkor ott rontottam el, hogy nem a legnagyobb fokozaton csináltam. Megpróbálom úgy, ahogy leírtad :) Köszi mégegyszer!

Törölt felhasználó

Most hétvégén szeretném elkészíteni, arra tud valaki tippet adni, hogyan lehet a piskótát szép egyenletesen négy lapra vágni? üdv. Debbybaba

Törölt felhasználó

KEDVES DEBBYBABA. Én sem tudtam egyenesre vágni, de a TECKÓ-ba ,láttam torta szeletel?t, ami úgy néz ki mint egy csúzli ,vékony er?s drót tulajdonképpen az egész, én szerintem azzal szép egyenesre lehet vágni. De hát én sem vagyok hivatásos cukrász,ez csak egy tipp. ÜDV GYÖRGYI

Macko Manci

Szia! Lehet, hogy mar keso, en cernaval szoktam elvagni a tortakat. Korben eppen csak megkarcolom a kes hegyevel, a vagatba teszem a cernat, keresztezve atvagom vele a tesztat.

Törölt felhasználó

SZIA.Nagyon köszönjük a tanácsot ez után én is így csinálom. ÜDV

Törölt felhasználó

Kedves Györgyi! Ma sütöttem volna ezt a sportcsokis tortát, de nem sikerült! Szerintem az egész recepttel valami baj van, mert egyik része sem jött össze! Mindent pontosan úgy csináltam, ahogy leírtad. Utólag átgondolva szerintem már a kezdés is rossz volt. 6tojás, és 6 kanál liszt arányából szerintem nem lesz olyan magas piskóta amit 4 részre lehet vágni! Pedig kissebb 24cm-es tortaformában sütöttem, és kb. egy 3cm-es tészta lett az eredmény. ( jól ki lett keverve, szokott sikerülni a piskótazám.) Ezt ugyebár csak 2 részre tudtam vágni. A kakaós krémmel az volt a gondom , amikor hozzá kevertem a kih?lt zselatint, azt írtad utánna hagyjuk egy kicsit dermedni. Hát úgy megdermedt hogy nem lehetett kenni! Vissza melegítettem, csak annyira hogy lehessen kenni. így egy lapot lehetett vele kenni. Ennyire volt elég. Hullala tejszínt használtam két és fél dl-set , hideg volt minden és így sem lett habos a krém, inkább massza állagú. Egy szóval semmi nem stimmelt nekem ezzel a recepttel! Írjonak mások is akik megpróbálták, kiváncsi lennék nekik sikerült-e! Tényleg ennyire béna lennék? Pedig olyan könny?nek , és finomnak t?nt! Hát...., kidobni azért nem fogjuk mert biztos ehet?, csak messze eltér a fotón látottól!

Törölt felhasználó

Én is kisérleteztem már sok fajta piskótával, nekem innen a nosaltyról, egy kedves szakács társamtól van a piskóta recept, ami számomra tökéletes. Hálás köszönet érte. A többi az én elgondolásom volt. Piskóta tippek , saját megfigyelés, mindig el?melegített süt?be tesszük, 10 percig ne nyissuk ki a süt? ajtót mert össze esik a piskóta, kb 40 percig süssük, és használjunk süt?port. A krém az már saját ötlet, az biztos nagyon figyelni kell a dermedést , meg kell látni mi az a pont amíg kenhet? krém, ez nem szent írás, lehet 2 vagy 3 perc, én is ott álltam felette megkevertem egyszer , kétszer, mikor láttam hogy tovább nem várhatok mert nagyon bedermed, megkentem a lapokat. Én nekem így sikerült , mint ahogy a fotón látható, ez sem tökéletes, de nem vagyok hivatásos cukrász, itthon nagyon ízlett mindenkinek. Én is a kisdobozos hulala tejszint használtam, az biztos nem vastag krém lesz bel?le, én nem szeretem a sok krémet, aki akarja vegyen nagyobb kiszerelés? hulalát, több krémet kap. De hát itt van az ízlések és pofonok. Remélem egy kicsit tudtam segíteni,ne mondjál le róla, biztos legközelebb sikerül,szurkolok neked. ÜDV GYÖRGYI

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek