r
Nosalty Logó

Húsvéti nyuszik kelt tésztából

Éva házias konyhája
Húsvéti nyuszik kelt tésztából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Tetejére

245
Kalória
6g
Fehérje
41.1g
Szénhidrát
5.8g
Zsír
14.1g
Víz
33.1g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
8.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 245 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 2931 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 278 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 245 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.5 g

Zsír

  • Összesen
    69.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1896.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    448 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    853 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    492.6 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    168.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    645 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    497 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    612 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 2931 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 278 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt a szokott módon cukorral, meleg tejben megáztatjuk.
  2. Majd a liszt közepébe öntjük, a tejet, margarint, 1 db tojást, cukrot, vaníliás cukrot, sót ízlés szerint hozzáadjuk, és jól összedolgozzuk, dagasztjuk.
  3. 30 percig pihentetjük.
  4. Majd elosztjuk 12 egyenlő részre. Gombócokat formázunk.
  5. Egyenként elkezdjük kisodorni a gombócokat kb. 26 cm hosszúra sodorjuk, majd kb 6 cm-t levágunk belőle.
  6. A levágott 6 cm-t hosszában, a felétől kettőbe vágjuk, ez lesz a nyuszi füle. A fönt maradt sodort tésztát elkezdjük (mintha egy csigát formáznánk) föltekerni. A végét szabadon hagyjuk kicsit kilógva, ez alkotja a nyuszi lábát.
  7. Az összeillesztésnél a csigaformát és a nyuszi fejét formázó tésztát, egy ecset segítségével vízzel megkenjük, és összeillesztjük. Ezt a műveletet tanácsos a tepsiben elvégezni.
  8. Mazsolával szemet alkotunk nekik.
  9. A legvégén tojássárgáját és a 2 evőkanál tejet összekeverjük, és megkenjük a nyuszikat vele.
  10. Bekapcsoljuk a sütött 200 fokra, és addig pihentetjük a tésztát, ameddig fölmelegszik a sütő. (kb. 20 perc)
  11. Mikor már elérte a 200 fokot a sütőnk, akkor aranybarnára sütjük a nyuszikat, kb. 15 perc alatt.
  12. Fantáziánk szerint lehet díszíteni, de nem szükséges. Én citromos cukorglazúrral kentem meg a fotón, és cukorgyönggyel díszítettem. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Húsvétkor van hagyománya ezeknek a nyusziknak, de akár gyerekzsúron, születésnapon is tökéletes.

Nosalty stories

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek