r
Nosalty Logó

Garnélás rablónyárs

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Baroness konyhája
Garnélás rablónyárs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 224 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 894 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 53 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1364.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    749 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    602 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    6295 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 224 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5457.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    465 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    1574 mg
  • Nátrium
    2998 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1186 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2408 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    302 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    25179 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 894 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1520 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 53 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fagyasztott garnélát a fokhagymával ízesített fehérborban hagyjuk kiolvadni. Ha frisset használunk, akkor a fokhagymás borban pácoljuk 1-2 órát.
  2. Közben megtisztítjuk és felkarikázzuk az édesburgonyát és a csicsókát, felszeleteljük a lime-ot, cikkekre vágjuk és szétszedjük a lila hagymát és nagyobb kockára daraboljuk a kaliforniai paprikát.
  3. A nyárspálcikákra felváltva a garnélával vegyesen felfűzzük a zöldségeket. Hőálló sütőedénybe sorakoztatjuk a nyársakat. Sózzuk, borsozzuk és a rák páclevéből kb. 100 ml-t ráöntünk a zúzott fokhagymadarabkákkal együtt.
  4. A tetejét meglocsoljuk kb. 2 evőkanálnyi olívaolajjal és hőlégkeveréssel 180 fokon addig sütjük, amíg a zöldségek megpirulnak. Olívabogyóval színesített jégsaláta ágyon tálaljuk, amit a nyársról lehúzott sült lime levével meglocsolunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 248
  • Feltöltés dátuma: 2022. március 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Garnélás rablónyárs
Baroness konyhája 97 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A rostban gazdag ital, mely 50 felett aranyat ér

50 év felett az emésztőrendszer érzékenyebbé válhat, és a túlzott rostbevitel puffadást, görcsöket vagy akár felszívódási problémákat is okozhat. Szerencsére van egy finom ital, mellyel elkerülhetjük ezt a problémát, miközben megfelelő mennyiségű rostot viszünk be.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...