Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hidegen kelesztett sajtos-túrós pogácsa

Hidegen kelesztett sajtos-túrós pogácsa
Hidegen kelesztett sajtos-túrós pogácsa
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyakran készítek pogácsát, mivel bármilyen alkalomra szuper, legyen szó házibuliról, családi találkázókról, vagy szimplán csak egy finom reggelinek, baráti borozgatásokhoz. Ez a változat a nálam jól bevált kenyérlisztből, és hidegen kelesztéssel készült. Ez a technológia a kedvencem,  mert légiesen könnyed pogikat produkál. Sülés közben szépen eldőltek, és legalább a duplájukra nőttek, akárcsak a cukrászdai változat... :)

hozzávalók / 8 adag

tészta

krém

tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző este elkészítjük a tésztát. A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A kenyérlisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a tejfölt, a margarint, a tojássárgáját, végül pedig a felfutott élesztőt (ügyeljünk arra, hogy minden hozzávaló szobahőmérsékletű legyen).
  2. A tésztát ezután szépen kidagasztjuk, és kb. 20 percig pihentetjük. A krém hozzávalóit összekeverjük, és kihabosítjuk.
  3. Ezután kinyújtjuk, a túrós krémet rákenjük, és könyvtechnikával (azaz alulról és felülről, majd jobbról-balról behajtjuk) meghajtogatjuk, majd a hűtőbe tesszük. Ha tehetjük, még aznap este ezt a nyújtás és hajtás folyamatot még kétszer ismételjük meg.
  4. Másnap reggel vegyük ki a tésztát. Nyújtsuk ki, és utoljára hajtsuk meg. Ezután 1 órát hagyjuk szobahőmérsékleten feléledni a tésztát.
  5. Ezután nyújtsuk ki kb. 2 cm vastagra, a tetejét késsel rácsozzuk be, és közepes méretű szaggatóval szaggassuk ki, két tenyér élünkkel sodorjuk egységesre. Kenjük le a felvert tojással, és szórjuk meg a reszelt sajttal.
  6. Pihentessük még 20 percet a tepsin, addig melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Ha sütőnk előkészült, tegyük be a pogikat, és süssük 20-25 perc alatt készre.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 926
elküldve: 4
receptkönyvben: 137
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

medea

Mióta szakács: 2014.04.03.
134 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

hidegen kelesztett pogácsa, túrós sajtos pogácsa, sajtos pogácsa túróval

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

329
kenyérliszt BL80 32 dkg
friss élesztő 2 dkg
tej 1 dl
cukor 0.5 teáskanál
2 tk
tojássárgája 1 db
tejföl 1 ek
margarin 5 dkg
tehéntúró 10 dkg
margarin 5 dkg
trappista sajt 5 dkg
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
trappista sajt 5 dkg
tojás 1 db