r
Nosalty Logó

Hideg tojás

Gonoszka1
Hideg tojás
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tojásokhoz

A hamis majonézhez

494
Kalória
15.7g
Fehérje
14.1g
Szénhidrát
42.2g
Zsír
230.6g
Víz
433.2g
Koleszterin
800mg
Élelmi rost
11.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tojásokhoz

A hamis majonézhez

Összesen 494 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tojásokhoz

A hamis majonézhez

Összesen 1972 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tojásokhoz

A hamis majonézhez

Összesen 162 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    433 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1172.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    605 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    230.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    391 micro
Összesen 494 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    168.7 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1733 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4689.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    833 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    1156 mg
  • Nátrium
    2418 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.2 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    922.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1474 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    1195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1365 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1122 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1564 micro
Összesen 1972 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    421 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 162 kcal

Elkészítés

A tojásokhoz

  1. A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízzel leöblitjük, és megpucoljuk. A tojásokat hosszában kettévágjuk.
  2. A tojások sárgáját kivesszük egy másik tálba, és összetörjük egy villával. Belekeverünk 1tk mustárt, 1ek vajat, 1tk tejfölt, 1 tk cukrot, és megsózzuk.
  3. Visszatöltjük a tojások fehérjébe.
  4. Elkészítünk egy "hamis" majonézt. Ezt úgy készítjük, hogy a 2 ek mustárt az 1 ek cukorral, 1mk sóval kikeverünk, és hozzákeverjük a maradék tejfölt. A mártás felét kivesszük egy edénybe, és beleültetjük a töltött fél tojásokat. A mártás másik felét ráöntjük.
  5. A paradicsomokat gerezdekre vágjuk, és ezzel díszítjük fel a hideg tojást.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p

Ez egy nagyon régi családi recept, ami a családi összejöveteleknél nem hiányozhat az asztalról. Igaz, én a light formáját készítem el, mert Édesanyám rendes nyers tojássárgás, olajos majonézt készít, kevesebb cukorral. Az én változatomat a Keresztlányom és Barátnőm is mindig nagyon szerette. A Keresztlányomék a mai napig is, ha jönnek, akkor alig várja, hogy végre belakmározzon belőle már egész kislány kora óta. Vendégvárónak és ünnepekre is kiváló fogás, mindenkinek csak ajánlani tudom mind a két változatát.

További receptek

Magvas kréker

Egy ilyen magkréker magában is mennyei ropogtatnivaló, de ha készítünk mellé például egy kencét, akkor abba is tudjuk mártogatni. Nyugodtan lehet változtatni azon, hogy milyen magokat ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek