r
Nosalty Logó

Hideg tojás

Gonoszka1
Hideg tojás
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tojásokhoz

A hamis majonézhez

494
Kalória
15.7g
Fehérje
14.1g
Szénhidrát
42.2g
Zsír
230.6g
Víz
433.2g
Koleszterin
800mg
Élelmi rost
11.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tojásokhoz

A hamis majonézhez

Összesen 494 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tojásokhoz

A hamis majonézhez

Összesen 1972 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tojásokhoz

A hamis majonézhez

Összesen 162 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    433 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1172.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    605 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    230.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    391 micro
Összesen 494 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    168.7 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1733 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4689.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    833 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    1156 mg
  • Nátrium
    2418 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.2 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    922.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1474 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    1195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1365 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1122 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1564 micro
Összesen 1972 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    421 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 162 kcal

Elkészítés

A tojásokhoz

  1. A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízzel leöblitjük, és megpucoljuk. A tojásokat hosszában kettévágjuk.
  2. A tojások sárgáját kivesszük egy másik tálba, és összetörjük egy villával. Belekeverünk 1tk mustárt, 1ek vajat, 1tk tejfölt, 1 tk cukrot, és megsózzuk.
  3. Visszatöltjük a tojások fehérjébe.
  4. Elkészítünk egy "hamis" majonézt. Ezt úgy készítjük, hogy a 2 ek mustárt az 1 ek cukorral, 1mk sóval kikeverünk, és hozzákeverjük a maradék tejfölt. A mártás felét kivesszük egy edénybe, és beleültetjük a töltött fél tojásokat. A mártás másik felét ráöntjük.
  5. A paradicsomokat gerezdekre vágjuk, és ezzel díszítjük fel a hideg tojást.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Főzés módja: hidegkonyha

Ez egy nagyon régi családi recept, ami a családi összejöveteleknél nem hiányozhat az asztalról. Igaz, én a light formáját készítem el, mert Édesanyám rendes nyers tojássárgás, olajos majonézt készít, kevesebb cukorral. Az én változatomat a Keresztlányom és Barátnőm is mindig nagyon szerette. A Keresztlányomék a mai napig is, ha jönnek, akkor alig várja, hogy végre belakmározzon belőle már egész kislány kora óta. Vendégvárónak és ünnepekre is kiváló fogás, mindenkinek csak ajánlani tudom mind a két változatát.

További receptek

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.

Hagyományos töltött paprika

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...