r
Nosalty Logó

Hideg joghurtos szilvaleves főzés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hideg joghurtos szilvaleves főzés nélkül
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A díszítéshez

Összesen 334 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A díszítéshez

Összesen 1331 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A díszítéshez

Összesen 90 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.8 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 334 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1880.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    765 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    671 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263.4 g
  • Cukor
    252 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1076.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1227 micro
  • β-crypt
    220 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    460 micro
Összesen 1331 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 90 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A díszítéshez

Elkészítés

A leveshez

  1. A szilvát megmossuk, félbevágva kimagozzuk, és tálba tesszük.
  2. Ráöntjük a cukrot, egy kevés fahéjat, majd hozzáöntjük a natúr joghurtot. Kissé megforgatjuk, majd az egészet beleöntjük egy turmixgépbe, és krémesre aprítjuk.
  3. A levest finom lyukú szűrőn átszűrjük, és tálakba töltjük.
  4. Egy botmixer segítségével a tálalóedényben felhabosítjuk.
  5. Betétként adhatunk hozzá egy gombóc fahéjas fagylaltot, vagy ha kiadósabbat szeretnénk, készítsünk hozzá mini túrógombócokat.
  6. A díszítésre szánt szilvát nagyon apró kockákra vágjuk, és a tetejét meghintjük vele.
  • Receptkönyvben: 207
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13438
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Friss szilvából az igazi, de fagyasztott szilvából is elkészíthető az év bármely szakában. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

A leveshez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!