r
Nosalty Logó

Hello Kitty csokis torta

NS
Hello Kitty csokis torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A két piskótához

A csokoládés krémhez

A fondanthoz

454
Kalória
8.5g
Fehérje
47.3g
Szénhidrát
26.8g
Zsír
38g
Víz
198.2g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
27.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A két piskótához

A csokoládés krémhez

A fondanthoz

Összesen 454 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A két piskótához

A csokoládés krémhez

A fondanthoz

Összesen 4540 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A két piskótához

A csokoládés krémhez

A fondanthoz

Összesen 292 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    655.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 454 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.3 g

Zsír

  • Összesen
    268.2 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1982 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6559.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    1607 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    2561 mg
  • Nátrium
    1823 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    473.1 g
  • Cukor
    272 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    380.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2331 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    1202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2297 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2000 micro
Összesen 4540 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 292 kcal

Elkészítés

A két piskótához

  1. A hozzávalókat megfelezzük és 2 db20 cm- es piskótátsütünk.
  2. A tojásfehérjéketfélkemény habbá verjük a cukorral, beletesszük a tojássárgákat. Lassú fokozatra váltunk, és hozzákeverjük a lisztet, sütőport, kakaót.
  3. Egymás után megsütjük a piskótákat.
  4. Ha kihűlt, mind a kettőt formára vágjuk, az egyik lesz a feje, a másik a teste, 3 felé vágjuk őket.
  5. A csokikrémhez a 3 dl tejből elveszünk kicsit, amiben elkeverjük a pudingport, és a van. cukrot, a többit feltesszük főni. Ha fő, beleöntjük a pudingos tejet és az étcsoki darabkákat, sűrű krémmé főzzük.
  6. A vajat a cukorral krémessé verjük, és a kihűlt pudinghoz keverjük.
  7. A piskótákat megtöltjük a csokikrémmel, és kívűlről is bevonjuk, szép simára.
  8. 1 órára fagyóba tesszük, majd a házilag készített fondanttal bevonjuk.
  9. A szeméhez és a bajszához feketére színezünk egy kevés fondant. Az orrához sárgára. A masnihoz rózsaszínre színezzük a fondantot, és masnit formázunk belőle.
  10. Fondant készítése:
  11. Egy nagyobb jénait kikenünk vajjal és egy fakanalat is, amivel keverni fogunk.
  12. Beletesszük a pillecukrot, és félpercenként betesszük a mikróba melegíteni, minden fél perc után megkeverjük a vajas fakanállal.
  13. Mikor már folyós, kivesszük, és fokozatosan öntjük hozzá a porcukrot, mikor már nem tudjuk a fakanállal kavarni, porcukros szilikonlapra kitesszük, és még addig adagoljuk hozzá a porcukrot, míg nem ragad a kezünkhöz és nyújtható állagú nem lesz.
  14. Ha színeznénk, akkor még folyós állapotban tegyük hozzá a színező pasztát, mert akkor könnyebb, mintha a kész fondantot színeznénk. Úgy is lehet, csak akkor nagyobb kézmunkát igényel.:)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20

Rendelésre készítettem ezt a tortát egy kedves ismerősöm kislányának. Remélem tetszett neki.:)

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek