Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia vágott zsemle

Francia vágott zsemle
Francia vágott zsemle
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezek a francia és belga specialitásnak számító mutatós zsemlék a közepükön látható bevágásról ismerhetők fel. Kívül ropogósak, míg belül könnyűek és puhák. A recept eredete: A kenyér és a kenyérsütés enciklopédiája.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szitáljuk össze a lisztet és a sót, keverjük hozzá a cukrot, és nyomjunk mélyedést a közepébe.

  2. Keverjük az élesztőt a tejjel krémesre, majd öntsük a liszt közepébe. Szórjuk meg kevés liszttel. Szobahőmérsékleten hagyjuk állni kb. 25-30 percig, míg az élesztős massza buborékokat kezd ereszteni.

  3. Adjuk hozzá a vizet, és fokozatosan keverjük hozzá a lisztet, hogy jó nedves tésztát kapjunk. Borítsuk enyhén meglisztezett munkalapra, és gyúrjuk kb. 8-10 percig, amíg a tészta rugalmas lesz.

  4. Tegyük enyhén kiolajozott tálba, fedjük be enyhén megolajozott frissentartó fóliával, és szobahőmérsékleten hagyjuk kelni kb. 90 percig, amíg duplájára nem nő.

  5. Borítsuk lisztezett felületre, dögönyözzük át, fedjük le, és hagyjuk 5 percig pihenni.

  6. Osszuk a tésztát 10 egyenlő részre. Görgessük gombócokká, majd hosszúkásra. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, fedjük be megolajozott fóliával, és hagyjuk kelni kb. 30 percig, míg duplájára nem nő.

  7. Enyhén olajozzuk meg kezünk élét, és nyomjuk a zsemlék közepébe, hogy mély vágás képződjön. Újra fedjük be, és hagyjuk pihenni 15 percig.

  8. Toljuk a tepsit 230 fokra előmelegített sütőbe, és süssük a zsemléket 15 percig, míg megpirulnak.

  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 579
elküldve: 0
receptkönyvben: 51
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: buci, kifli, édes leveles, bagel, hamburger-buci, perec, burek, briós, pita, croissant

egyéb elnevezések

francia zsemle, vágott zsemle, zsemle

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

437
finomliszt 450 g
1.5 tk
cukor 1 teáskanál
friss élesztő 20 g
tej 120 ml
víz 175 ml