Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi majonéz tojás nélkül

Házi majonéz tojás nélkül
Házi majonéz tojás nélkül
5 perc / előkészület: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még régebben találtam rá az interneten egy cseh oldalon erre a házi majonézre. Kipróbáltam, nekem ízlik. Főleg nyáron lesz jó, mert tojás nélküli, így kevésbé kényes. Ebből a mennyiségből kb. 3 dl majonézem lett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egyforma hőmérsékletű tejet és olajat egy magas edénybe tesszük, hozzáadjuk a mustárt,  sót, borsot, cukrot ízlés szerint.
  2. Merülőmixerrel pár perc alatt kikeverjük a majonézt (ha sűrűbbet szeretnénk, mixeljük tovább, míg a kívánt sűrűséget elérjük).
  3. Ha kell, még utánaízesíthetünk citromlével, sóval, borssal, cukorral. Hűtőben eláll.

Ennyi! :D

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 18 241
elküldve: 10
receptkönyvben: 178
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Rumiszivi

Mióta szakács: 2011.08.08.
91 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

házi majonéz, tojás nélküli majonéz, gyors majonéz

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cicu88
cicu88 Sat, 2013-11-02 13:10

Kipróbáltam! Működött egyből! A páromnak tojásallergiája van, én meg nagyon éhes voltam egy kis francia salira, nagyon jó lett a házi majo köszi :)

Corra
Corra Sat, 2013-01-05 17:11

Kedves Szivi!b Köszönöm szépen a válaszodat, külön azt is, hogy feláldoztad a saját alapanyagaidat a próba érdekében, hogy ne én járjak rosszul.... nagyon kedves volt tőled. Igen, botmixerre úgyis szükségem lenne előbb-utóbb:)

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Sat, 2013-01-05 17:23

Kedves Corra, szívesen próbáltam ki én is (nem mentek kárba az alapanyagok, mert én utána botmixerrel befejeztem a majonézt). Ennyivel okosabbak lettünk :D. Üdvözlettel Szivi

Szeva50
Szeva / Szeva50 Sat, 2013-01-05 13:54

A 2. ponthoz szeretnék technikai segítséget adni. Én is az interneten találtam valamikor, és elmentettem: "Nyomjuk a pohár aljához, majd 2-2 másodperces időintervallumokban mixeljünk rá, miközben felfelé húzzuk a botmixert. Látható, hogy másodpercek alatt besűrűsödik a folyadék. 3-4 mixelés után hozzáadhatók az egyéb fűszerek, de ezt követően már figyelmesen emulgeáljuk, mert könnyen megeshet, hogy összeesik a majonéz."

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Sat, 2013-01-05 14:58

Kedves Szeva50,
köszi a technikai segítséget, remélem mindenkinek sikerül elkészíteni ezt a majonézt, üdv. Szivi

Corra
Corra Sat, 2013-01-05 13:29

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy ha nincs merülőmixerem, akkor hogyan érdemes nekiállni, először homogenzizáljam a tejet a mustárral, és ahhoz adagoljam apránként az olajat?

Előre is köszi.

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Sat, 2013-01-05 14:56

Kedves Corra, most próbáltam ki kézi mixerrel, úgy hogy homogenizáltam a tejet a mustárral,
de sajnos úgy NEM működik!!! Remélem sikerül beszerezned egy olcsóbb botmixert (az enyém is olyan). Üdv. Szivi

390
tej 1 dl
napraforgó olaj 2 dl
mustár 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
citromlé 1 teáskanál