r
Nosalty Logó

Aioli-fehér változat

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Aioli-fehér változat
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 97% Zsír
Összesen 949 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 97% Zsír
Összesen 11399 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 97% Zsír
Összesen 767 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 97% Zsír
  • 1% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    106.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    1 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    0.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 949 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 97% Zsír
  • 1% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    1279.1 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    589 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    464 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    524 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 11399 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 97% Zsír
  • 1% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    86 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    1 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    0.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 767 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fokhagymát megpucoljuk, félbevágjuk, és a közepéről kiszedjük a zöld csírarészt. (Ez ugyanis gátolja az emulzió képződést.)
  2. A fokhagymát a turmixba tesszük, hozzáadjuk a tejet. Sózzuk, borsozzuk. (Vagy botmixer esetén egy magas mixerpohárban tesszük ugyanezt.)
  3. A keveréket összemixeljük. Jól össze kell pépesíteni a fokhagymát, lehetőleg ne maradjanak darabok a gép oldalán! Eredmény egy kellemes ízű, fokhagymás tej-lé.
  4. ÉS A LÉNYEG: Amikor kész a fehér fokhagymalé, maxra kapcsoljuk a turmixot, és cseppenként (de komolyan!!) hozzáadjuk az olajat. Elég sokáig folyékony marad, majd hirtelen besűrűsödik. (Innentől mehet VÉKONY SUGÁRBAN az olaj.) Onnan lehet látni, hogy már nem fröcsköl mindenfelé, hanem szépen elkezd tapadni a turmix falára.
  5. Ezután bekerülhet a hűtőbe, ahol még 1-2 órán belül az állaga szilárdul kicsit.
  6. Ha minden jól megy, egy isteni krémet kaptatok végeredményül. Ha nem, ne keseredj el, nekem 5. alkalomra sikerült. :), mire ráéreztem az olaj adagolásra.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6019
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 26.

Ajánló

Hideg előétel. Mártogatós. Pirítósra, sültkrumplihoz, chips-hez kiváló.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

FOKHAGYMAKRÉM, FEHÉR AIOLI, TEJ MAJONÉZ. A Spanyol Aioli-k fehér változata az, amit a családdal azon a bizonyos nyíregyházi látogatáson ettünk. (Köszönöm a receptet a Nyilas fogadónak! Mindenkinek ajánlom! Ha arra jártok, próbáljátok ki!) Az íze sokkal lágyabb, mint a Toum vagy a "sárga" aioli. A tej egyszerűen lágyítja (nem elveszi) az ízt. Ez a krém egy kellemes baráti/családi összejövetelen sem űz ki senkit a világból. Nem habos, hanem kifejezetten -mint a vajkrém- kenhető. Imádom! Mi pirítósra kentük. Elkészíthető botmixerrel vagy turmixszal. Én turmixot használtam.

Hozzászólások

Torma

Szia Szotty! Bámulatos!! Kipróbálnám, de nekem valahogy le kell redukálnom ezt az adagot...Ha esetleg kitalálsz egy kisebb adagot, légyszi írd meg! Most éppen van fokhagyma habom (toum) és házi majonézem is a hûtõben. Glaser szakács "gyors majonéz" (botmixeres) receptje 1 perces; ma így dobtam össze majonézt a gomba-salátámhoz. Várom a következõ receptjeidet; igen jól írod õket! Üdv, Torma :)

Törölt felhasználó

Szia Torma! Köszi a bíztatást. Szerintem simán redukálhatod az adagot úgy hogy 0,3 dl tej - kb 0,5 liter olaj. Nem lesz bel?le olyan nagyon sok. (Én ennyib?l csináltam - csak az eredeti receptet tettem fel.) Ebb?l a menniységb?l 1 tálkányi (olyan vendégváró rágcsa tál - mogyoró stb.) jött ki. És a h?t?ben lefedve meg 4-5 napig eláll simán (lehet tovább is, de azt nem élte meg...) :) Azt olvastam hogy jobban eláll mint a Toum, mert a fehérje hab összeesik, ezt meg nem (nem tudok nyilatkozni, mert a Toum sem maradt meg sokáig.. :) :) ) Üdv

Torma

Köszi a gyors választ Szotty :) ez így jó lesz! Én már sokszor csináltam fokhagymás habot, de nekem tároláskor sem esik össze! Pár napnál tovább persze nálam se tart...a héten kipróbáltam grillcsirkével; fincsi volt! OK, nem kalóriaszegény, de ezt nem nagykanállal esszük...a foki és a citrom jó hatása meg mindenért kárpótol! Az jutott eszembe, hogy talán ki lehetne próbálni a botmixeres, gyors felverési módszert a fokhagyma habhoz is! Végülis majdnem ugyanazok az összetev?k. Ha sikeres lesz, majd jelentem neked! Ja, azt is akartam mondani, hogy nagyon jók a fotóid is, mert nemcsak guszta, de jól mutatja a krémes állagot mindkét fotód!!! Üdv, T :)

Törölt felhasználó

1 dl tej és 2 dl olajjal is tökéletes állagú és nagyon finom !

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.