Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi majonéz

Házi majonéz
Házi majonéz
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A majonézt gyerekek, felnőttek egyaránt széles körben kedvelik, mindannyian előszeretettel mártogatunk bele mindenféle finomságot.
Ahogy olyan sok minden más nyalánkságra, erre is igaz, hogy a házinál nincsen jobb. Megmutatom, hogyan készíthetjük el otthon ezt a fantasztikus "olajvajat".

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kétféle olajat egy mérőedényben kimérjük.
  2. A tojássárgákat a cukorral, sóval és mustárral együtt egy mélyebb keverőtálba tesszük, majd robotgéppel jó alaposan felhabosítjuk.
  3. Körülbelül 5 perc után elkezdjük belecsorgatni az olajat. A technikája az, hogy egy pici löttyintés után 1-2 perc felverés következik, ezt folytatva egészen addig, míg az összes olaj a tojásos keverékhez kerül. Egyszerre nem szabad sok olajat beleönteni, mert nem fog elkeveredni, elválik a többi összetevőtől. A végén belekeverjük a citromlevet is.
  4. Ha mindent jól csináltunk, egészen sűrű, vajas állagot fogunk kapni a végén.
  5. A házi majonéznek más a textúrája, mint a boltinak. Sokkal testesebb, sokkal töményebb. Amire mindenképpen figyelni kell, hogy nem szabad 2-3 napnál tovább tárolni a hűtőben, mivel nyers tojást tartalmaz! Jó mártogatást!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 30
össznézettség: 20 015
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
963 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi hidegtálak
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

majonéz házilag

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

839
tojássárgája 4 db
0.5 teáskanál
porcukor 0.75 teáskanál
mustár 1.5 teáskanál
citromlé 2 teáskanál
olívaolaj 50 ml
napraforgó olaj 300 ml