Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi majonéz fokhagymával

Házi majonéz fokhagymával
Házi majonéz fokhagymával
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már gyerekkorom óta imádom. Nehéz, de akkor is.....No.1.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Isteni egy kis sült krumplival, grillhússal (más hús is szóba jöhet) és egy kis salátával. Nagyon-nagyon finom annak, aki szereti a fokhagymát, és nem retten el a kellemetlen szagoktól utána:-)).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kikavarjuk a majonézt. A főtt tojássárgáját beletesszük egy tálba a nyers tojássárgájával -ezt csomómentesre összetörjük egy villával.
  2. Hozzáadjuk a mustárt, sót, és lassan adagolva az olajjal kavargatjuk. Mindig egy kis adag olajat öntünk, de csak annyit, amennyit fel bír szívni a majonéz. Ezt addig csináljuk, amíg szemmel láthatóan fel tud venni olajat a majonéz, meg persze amennyit szeretnénk. (Ha nagyobb adagot szeretnénk, akkor többet csináljuk.)
  3. Ha kész a majonéz, hozzáadjuk a citromlevet, a megtört fokhagymát (ha nincs fokhagymatörőnk, akkor apróra vágjuk), a tejfölt ízlés szerint, és a főtt tojásfehérjét is belevagdaljuk.
  4. Hidegre tesszük kb. 10-15 percre, és utána tálaljuk.

  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 172
elküldve: 2
receptkönyvben: 211
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

G.Brigitta

Mióta szakács: 2010.02.18.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

házi fokhagymás majonéz

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nasibandita
Berni / nasibandita Sat, 2013-09-07 09:56

Szia!
A nyers tojásfehérjét nem kell beletenni, csak a sárgáját?
Köszi szépen előre is!

g.brigitta
G.Brigitta / g.brigitta Sun, 2010-02-28 14:42

Azért,mert ugy gondoltam,h egy sült krumplit,vagy egy tejszinhabot könnyű elkészíteni és nem is olyan bonyolult,főleg annak aki már jártas a konyhában.De egy kezdőnek,még egy tojás megfőzése is nehéz dolog.Amugy szerintem sem nehéz elkészíteni ha van egy kis rutinod,de nincs mindenki igy ezzel a dologgal.:)

Gargoyle
P. / Gargoyle Sun, 2010-02-28 14:06

Majonézt készíteni kezdöknek nem épp egyszerü mulatság. :-)
Ezek a besorolások mindig az alapoktól értendök.
Annak csak örülj, ha neked nem nehéz. :-)))

78
fokhagyma 3 gerezd
citromlé 1 kk
tojás 1 db
főtt tojás 1 db
1 kávéskanál
mustár 1 kk
tejföl 150 g