Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi majonéz Pankától

Házi majonéz Pankától
Házi majonéz Pankától
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi családi hagyomány, hogy a lányok megtanulják ezt elkészíteni. Én olyan 11-12 évesen sajátítottam el az elkészítés minden csínját-bínját. Ez a mennyiség elég kis adag, de ahány tojássárgája, annyi teáskanál minden más hozzávaló is. Tejföl hozzáadásával tartármártást is készíthetünk belőle. Ahány tojás, annyi kis pohár tejföl kell hozzá. Csak a technika a lényeg, és az, hogy az olaj és a tojás egyforma hőmérsékletű legyen, lehetőleg hideg!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgájához először csak néhány csepp olajat öntsünk. Aztán két három adag után emelhetjük az adagot, amíg el nem fogy az olaj. A vége felé már olyannak kell lennie a masszának, mintha ráncos arcba néznénk.
  2. Ezután beletesszük a többi hozzávalót és elkeverjük.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 531
elküldve: 0
receptkönyvben: 50
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Panka80

Mióta szakács: 2014.12.22.
37 recept

receptjellemzők

konyha: francia
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: köret

egyéb elnevezések

majonéz házilag, majonézmártás, majonéz egyszerűen

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marianna1211
marianna1211 Tue, 2015-10-20 14:26

Először mindig a mustárt kell a tojássárgájához keverni, utána már nem kell félni, hogy kicsapódik az olaj, akár vékony sugárban is lehet önteni. Franciaországi ismerősömtől tudom, sok év óta. Én egyébként már csak a főzött majonézt készítem, itt találtam a receptjét. Szuper, úgy ahogy van.

418
tojássárgája 1 db
napraforgó olaj 1 dl
cukor 1 teáskanál
mustár 1 teáskanál
citromlé 1 teáskanál
1 csipet
bors 0 ízlés szerint