Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi ketchup Anett konyhájából

Házi ketchup Anett konyhájából
Házi ketchup Anett konyhájából
65 perc / előkészület: 5 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel mi is szeretjük a ketchupot, szerettük volna a háztáji paradicsomunkat hasznosan felhasználni. Innen jött hát az ötlet, miért ne készíthetnénk mi magunk is egészséges, igazi ketchupot. Kerestünk, és kipróbáltunk több receptet is, de egyik sem volt tökéletes. Így született meg a mi konyhánkban a recept, ami megfelel az elvárásainknak, mint ízben, mint állagban. :)

hozzávalók / 4 adag

Paradicsomok sütése

Ízesítés és turmixolás

  • 1 kávéskanál
  • bors ízlés szerint (cayenne bors is tökéletes, mert egy pikáns chilis ízt ad)
  • 1 csapott ek cukor
  • 1 teáskanál ecet
  • 1 kk tárkony
  • 3 db zellerlevél (egy szár három levele)

ajánlat

Fogyaszthatjuk húsokhoz mártásként, meg mindenhez, amihez imádjuk a ketchupot! Hűtőben tároljuk :)

Szólj hozzá!

elkészítés

Paradicsomok sütése

  1. A paradicsomokat megmossuk, tepsibe helyezzük, és 180°C fokon kb. 1 óra hosszat sütjük, a lényeg, hogy a paradicsom "megrogyjon".
  2. Sütés után alufóliával letakarva langyosra hagyjuk hűlni.
  3. A paradicsomokat a héjától és csumájától megszabadítjuk. Nem kell tőle félni, a paradicsom belső könnyen kifordul a héjából.
  4. A paradicsomhúst egy mélyebb tálba tesszük. Lehetőleg, ami vizet ereszt, ne öntsük utána.

Ízesítés és turmixolás

  1. A fűszereket hozzáadjuk, és turmixoljuk. Ízlés szerint még lehet tovább ízesíteni.
  2. Egy sűrű szűrőn kanál segítségével a masszát átdörzsöljük, így megszabadulunk az apróbb magoktól is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 301
elküldve: 1
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szűcs Anett

Mióta szakács: 2015.08.03.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

ketchup, házilag készített ketchup, főzött ketchup

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

79
paradicsom 1.5 kg
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 csapott ek
ecet 1 teáskanál
tárkony 1 kk
zellerlevél 3 db