Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi gyros pitában Gubo konyhájából

Házi gyros pitában Gubo konyhájából
Házi gyros pitában Gubo konyhájából
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy kedves ismerősömtől kaptam, kiváló a tésztája más ételekhez is.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Húspáchoz

Az öntethez

A salátához

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos vízben a cukorral.
  2. A lisztet és a sót elkeverjük, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt.
  3. Hagyjuk kelni 45 percet meleg helyen.
  4. Ha megkelt, nyújtsuk ki, és 8 db egyenlő kockára vágjuk fel.
  5. Kis olajban sütjük kb 2-3 percig (akkor jó, ha elkezd pirosodni).

Húspáchoz, az öntethez és a salátához

  1. 1 dl olajban belekeverjük a gyros fűszerkeveréket, így kapunk egy finom pácot, ebbe beleforgatjuk a husit, és állni hagyjuk 30 percet. Utána teflonos serpenyőben készre sütjük.
  2. Közben elkészítjük az öntetet, a kefirbe belekeverjük a salátaöntetet, és ezt is állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
  3. A salátához a hozzávalókat vékonyra vágjuk.

Összeállítás

  1. Mikor minden elkészült, a pitánk egyik felét bevágjuk, és itt megtöltjük a feltételekkel ízlés szerint.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 224
elküldve: 0
receptkönyvben: 69
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gubo

Mióta szakács: 2013.07.06.
8 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gyros házilag sült pitában, házi pitás gyros, házi gyros salátával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1031
finomliszt 40 dkg
élesztő 3 dkg
1 teáskanál
cukor 1 teáskanál
víz 3 dl
napraforgó olaj 1 dl
csirkemell filé 40 dkg
gyros fűszerkeverék 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
kefir 3 dl
ezersziget öntet 4 g
paradicsom 2 közepes db
paprika 1 közepes db
lila hagyma 1 közepes db
fejessaláta 1 db
káposzta 1 közepes db
kígyóuborka 0.5 közepes db
sárgarépa 0.5 közepes db