Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi gyors majonéz

Házi gyors majonéz
Házi gyors majonéz
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szükségem volt egy kis majonézre, de mivel nem volt itthon, így elkészítettem házilag, hiszen sokkal finomabb, mint a bolti.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgájához hozzáadjuk a sót, jól összekeverjük, majd vékony sugárban hozzáadjuk az olajat, folyamatosan keverve.
  2. Ha már szép krémes állagú lett, ízesítjük az őrölt borssal, mustárral és cukorral.
  3. A legvégén megízesítjük a citromlével.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 574
elküldve: 1
receptkönyvben: 67
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

házi majonéz, mustáros majonéz, gyors majonéz

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Finimini
Finimini / Finimini Wed, 2016-03-02 11:35

Igen ez az igazi házi majonéz és leggyorsabban és legbiztonságosabb úgy lehet elkészíteni, hogy az olajat egy kis csőrös kiöntőbe tesszük, a tojássárgákat egy magasabb edénybe és gépi habverővel elkezdjük keverni, vékony sugárban hozzá az olajat, amíg mind fel nem veszi a tojás. Néhány perc az egész. Örülök, hogy megoszthattam ezt a kis praktikát.

Nihonka
Nihonka / Nihonka Wed, 2015-03-11 06:40

Kedves Brumóka!

Igen, igazad van, azért is írtam, hogy vékony sugárban adjuk hozzá az olajat. Valóban, ez még a "békebeli" igazi házi majonéz:-)))

Jó sütést, főzést kívánok!

Brumóka
Brumóka Tue, 2015-03-10 20:41

Hát ezt a korombeliek mind ismerik, ez az igazi. Sokszor csináltam és azt hittem, nem lehet elrontani, de lehet! Ha túl gyorsan öntjük az olajat: összeugrik, de nem kell pánikba esni! egy új tojássárgához kezdjük apránként adni az összeugrott majonézt és helyreáll a rend. Csak azért szóltam hozzá, mert hátha a javítási módot nem mindenki ismeri.

210
tojássárgája 2 db
1 késhegynyi
napraforgó olaj 1.5 dl
bors 0 ízlés szerint
mustár 1 teáskanál
cukor 1 késhegynyi
citromlé 1 tk