r
Nosalty Logó

Hasselback burgonya tejfölös-sajtos-baconös mártogatóssal

Tamas
Hasselback burgonya tejfölös-sajtos-baconös mártogatóssal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

565
Kalória
18.1g
Fehérje
22g
Szénhidrát
45.4g
Zsír
165.7g
Víz
105g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 565 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2260 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 202 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1363.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    592 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    165.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 565 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.5 g

Zsír

  • Összesen
    181.8 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5452.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    1397 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1400 mg
  • Nátrium
    2368 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    88.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    663 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    862 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    840 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 2260 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 202 kcal

Elkészítés

  1. A krumplikat 2 db evőpálcika segítségével bevagdossuk, de nem vágjuk át! Ezért van szükség az evőpálcákra. Majd sós vízbe dobjuk, és 15 percig ázni hagyjuk. Ezután leszűrjük és lecsepegtetjük.
  2. Olívaolajjal kikent tepsibe tesszük a burgonyát, majd sózzuk, borsozzuk, és 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és 25 percig sütjük.
  3. Közben elkészítjük a mártogatóst, amihez a tejfölt, a reszelt sajtot, az előzőleg megsütött és összetört bacont és a chiliszószt jól összekeverjük.
  4. A sütőből kivett krumplikat a mártogatóssal fogyaszthatjuk is!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Gyors és vicces formájú sült krumpli, egy extra dögös tejfölös mártogatóssal? Ha ilyet keresel, akkor ez a recept tuti főnyeremény lesz!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Így védekezhetünk a dió legkellemetlenebb kártevője ellen

A nyári hónapokban újra felüti a fejét a diófák egyik legveszélyesebb kártevője, a nyugati dióburok-fúrólégy. Ez az Észak-Amerikából származó rovar először 2012-ben jelent meg hazánkban, mára viszont már országosan elterjedt, és különösen nagy károkat okoz a diótermesztésben.

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.