r
Nosalty Logó

Hasogatott paprikás kenyérlángos sajttal

marcipann
Hasogatott paprikás kenyérlángos sajttal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

431
Kalória
14.6g
Fehérje
79.1g
Szénhidrátok
5.3g
Zsír
81.3g
Víz
18.5g
Koleszterin
3.2g
Rost
2.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 431 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 4302 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 234 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1293.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    938 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    81.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 431 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146 g

Zsír

  • Összesen
    53.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12935.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    362 mg
  • Kálcium
    1154 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    1731 mg
  • Nátrium
    9382 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    791.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    812.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    697 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 4302 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    705.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    511 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 234 kcal

Elkészítés

  1. A vizet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, majd az élesztőt, és addig állni hagyjuk, amíg kimérjük a lisztet, és elkeverjük a sóval, 4 teáskanálnyi őrölt pirospaprikával, apróra vágott chilipaprikával és az apróra vágott sajttal.
  2. Ezután tálba tesszük, vagy deszkára halmozzuk a lisztet, közepébe mélyedést készítünk, és a cukros-élesztős vizet apránként hozzáadjuk, miközben a mélyedés széléről hozzákevergetjük óvatosan a lisztet. Amikor az egészet elkevertük elkezdjük összedolgozni a tésztát, gyúrjuk, hajtogatjuk, gyömöszöljük (ne ijedjünk meg, ha a sajt egy része a dagasztás hatására olvadozni kezd), ekkor fog kialakulni a kenyér állaga. Legalább 5-10 perc dagasztás után a tésztabucit meghintjük liszttel, letakarjuk, és meleg helyen kb. 40 perc alatt a duplájára kelesztjük (ha egy késsel két mély vágást készítünk, így a nagyobb felület miatt jobban kel).
  3. Amikor a tészta megkelt, kb. 1 perc alatt gyengéden kiütögetjük belőle a levegőt, majd több darabra (lehet két nagyobb vagy négy kisebbre) vágjuk a kis bucikat, nyújtófával rombusz alakúra nyújtjuk (kb. 1 cm vastagra), és közepüket bevagdossuk, amint a képen is látszik.
  4. Tepsire téve másodszor is megkelesztjük, kicsi óvatosan széthúzhatjuk a bevágásoknál, és előmelegített sütőben (kb 10 perc 200 fokos sütőben) megsütjük. Sülés után 10 percig hagyjuk hűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés módja: kenyérsütő
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Jamie Oliver receptje, sokszor készítettem vendégségbe, vagy csak úgy nagyon finom, nem megszokott sör-borkorcsolya.

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Húsvét 2025: az idei dátumok, tudnivalók és a legjobb böjti...

2025-ben viszonylag későn érkezik a húsvét, hiszen április 18-án kezdődik: ekkorra talán már igazi tavaszi időjárásunk lesz, mely még több locsolót csalogat vendégségbe. Mindent egy helyre gyűjtöttünk nektek az idei böjti napokról, a húsvéti ünnepről és receptekről: mikor mit együnk, mit főzzünk és süssünk, illetve mikor vásároljunk?

Top Receptek

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...