Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hasogatott paprikás kenyérlángos sajttal

Hasogatott paprikás kenyérlángos sajttal
Hasogatott paprikás kenyérlángos sajttal
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jamie Oliver receptje, sokszor készítettem vendégségbe, vagy csak úgy nagyon finom, nem megszokott sör-borkorcsolya.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, majd az élesztőt, és addig állni hagyjuk, amíg kimérjük a lisztet, és elkeverjük a sóval, 4 teáskanálnyi őrölt pirospaprikával, apróra vágott chilipaprikával és az apróra vágott sajttal.
  2. Ezután tálba tesszük, vagy deszkára halmozzuk a lisztet, közepébe mélyedést  készítünk, és a cukros-élesztős vizet apránként hozzáadjuk, miközben a mélyedés széléről hozzákevergetjük óvatosan a lisztet. Amikor az egészet elkevertük elkezdjük összedolgozni a tésztát, gyúrjuk, hajtogatjuk, gyömöszöljük (ne ijedjünk meg, ha a sajt egy része a dagasztás hatására olvadozni kezd), ekkor fog kialakulni a kenyér állaga. Legalább  5-10 perc dagasztás után a tésztabucit meghintjük liszttel, letakarjuk, és meleg helyen kb. 40 perc alatt a duplájára kelesztjük (ha egy késsel két mély vágást készítünk, így a nagyobb felület miatt jobban kel).
  3. Amikor a tészta megkelt, kb. 1 perc alatt gyengéden kiütögetjük belőle a levegőt, majd több darabra (lehet két nagyobb vagy négy kisebbre) vágjuk a kis bucikat, nyújtófával rombusz alakúra nyújtjuk (kb. 1 cm vastagra), és közepüket bevagdossuk, amint a képen is látszik.
  4. Tepsire téve másodszor is megkelesztjük, kicsi óvatosan széthúzhatjuk a bevágásoknál, és előmelegített sütőben (kb 10 perc 200 fokos sütőben) megsütjük. Sülés után 10 percig hagyjuk hűlni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 070
elküldve: 1
receptkönyvben: 24
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

marcipann

Mióta szakács: 2011.11.25.
8 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: olasz
fogás: köret
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

fűszeres lepénykenyér, lapos kenyér chilivel, sajtos chilis lepény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

431
finomliszt 100 dkg
fűszerpaprika 4 teáskanál
2 ek
cukor 4 teáskanál
instant élesztő 2.5 tasak (7 gr)
víz 6.25 dl
chili 3 db
sajt 15 dkg