r
Nosalty Logó

Háromtej sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Saza
Háromtej sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

A tetejére

Összesen 625 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

A tetejére

Összesen 4987 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

A tetejére

Összesen 288 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    922.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.9 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 625 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.6 g

Zsír

  • Összesen
    153.8 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7383.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    2664 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    2745 mg
  • Nátrium
    1415 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    799.1 g
  • Cukor
    646 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    515.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1460 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    253 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    1336 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1442 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 4987 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Piskóta

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy közepes (23 cm) tepsit kivajazunk, kilisztezünk, vagy sütőpapírt rakunk bele.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd lassanként hozzáadjuk a cukrot és egyenként a tojássárgákat is.
  3. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, majd óvatosan a habhoz keverjük. Végül gyorsan hozzáadjuk a tejet és a vanília esszenciát, mielőtt a tepsibe öntjük a masszánkat.
  4. 30-40 percig sütjük, míg a piskóta aranybarna színt kap, majd fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e.

A tetejére

  1. Míg a piskóta sül, a cukrozott és cukrozatlan sűrített tejet és a tejszínt habverővel jól összekeverjük.
  2. Amint kivettük a sütőből, villával megszurkáljuk (minél több helyen, annál jobb), majd ráöntjük a sűrített tejes szósz kétharmadát. Miután kihűlt, hűtőben pihentetjük 1-2 óra hosszát.
  3. A maradék szószt ráönthetjük szeletelés előtt, vagy tálaláskor (ahogy a képen látható), és friss bogyós gyümölcsökkel kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2515
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szigorúan csak édesszájúaknak! :) Nagyon édes és nagyon finom sütemény Dél-Amerikából.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...