r
Nosalty Logó

Háromtej sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Saza
Háromtej sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

A tetejére

Összesen 625 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

A tetejére

Összesen 4987 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

A tetejére

Összesen 288 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    922.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.9 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 625 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.6 g

Zsír

  • Összesen
    153.8 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7383.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    2664 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    2745 mg
  • Nátrium
    1415 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    799.1 g
  • Cukor
    646 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    515.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1460 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    253 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    1336 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1442 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 4987 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 288 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Piskóta

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy közepes (23 cm) tepsit kivajazunk, kilisztezünk, vagy sütőpapírt rakunk bele.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd lassanként hozzáadjuk a cukrot és egyenként a tojássárgákat is.
  3. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, majd óvatosan a habhoz keverjük. Végül gyorsan hozzáadjuk a tejet és a vanília esszenciát, mielőtt a tepsibe öntjük a masszánkat.
  4. 30-40 percig sütjük, míg a piskóta aranybarna színt kap, majd fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e.

A tetejére

  1. Míg a piskóta sül, a cukrozott és cukrozatlan sűrített tejet és a tejszínt habverővel jól összekeverjük.
  2. Amint kivettük a sütőből, villával megszurkáljuk (minél több helyen, annál jobb), majd ráöntjük a sűrített tejes szósz kétharmadát. Miután kihűlt, hűtőben pihentetjük 1-2 óra hosszát.
  3. A maradék szószt ráönthetjük szeletelés előtt, vagy tálaláskor (ahogy a képen látható), és friss bogyós gyümölcsökkel kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2479
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szigorúan csak édesszájúaknak! :) Nagyon édes és nagyon finom sütemény Dél-Amerikából.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek