Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kávés-narancsos rénszarvas süti

Kávés-narancsos rénszarvas süti
Kávés-narancsos rénszarvas süti
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az adventi időszak népszerű sütije lehet ez a mókás rénszarvas formában sült kávés-narancsos piskóta lekvárral!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.
  2. A puha vajat kikeverjük a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, és alaposan kikeverjük.
  3. Hozzáadjuk a kicsit kihűlt, olvasztott csokit, belereszeljük a narancshéjat, és hozzáadjuk a kávét.
  4. A tojásfehérjét egy csipet sóval és a porcukorral kemény habbá verjük. A csokis krémbe szitáljuk a lisztet, és hozzáadjuk a tojásfehérjét, majd óvatosan összedolgozzuk.
  5. A rénszarvas formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Ha kész, rácsra borítva hűtjük. Ha kihűlt, tortafűrésszel kettévágjuk, és megtöltjük a lekvárral. A tetejét ízlés szerint megszórjuk porcukorral.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 369
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 4

szakács

IKEA

Mióta szakács: 2016.12.13.
17 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kávés-narancsos piskóta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

596
étcsokoládé 90 g
vaj 16 dkg
tojás 6 db
cukor 7 dkg
porcukor 10 dkg
narancshéj 1 narancsból nyert
őrölt kávé 2 ek
finomliszt 16 dkg
1 csipet
lekvár/ dzsem 10 dkg