r
Nosalty Logó

Három színű fagyialagút

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jenő Chef
Három színű fagyialagút
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 150 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 1486 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 189 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 150 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    912 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1669.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    756 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.3 g
  • Cukor
    143 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    360.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    435 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    201 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    733 mg
  • Retinol - A vitamin:
    415 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    103 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1364 micro
Összesen 1486 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 189 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a piskótát. Tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A sárgáját a cukorral kikeverjük.
  2. A tojáshabot hozzákeverjük a cukros tojáshoz óvatosan, vigyázva, ne törjük össze a fehérjét. A lisztet a kakaóporral hozzákeverjük.
  3. Egy tepsit kibélelünk zsírpapírral, és beleöntjük a piskótamasszát.
  4. Előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Ha kész, kihűtjük.
  5. A kész piskótát méretre vágjuk az őzgerinc formához.
  6. Az őzgerinc formába folpackot teszünk, hogy könnyű legyen majd kiborítani a kész fagyit.
  7. Először kibéleljük az alját a piskótával, és meglocsoljuk egy kis rummal. Vigyázzunk a rummal, nem sokkal kell meglocsolni.
  8. Most következik a fagyi, bármilyen jó, az ízlésünknek megfelelőt válasszunk. A megtöltés előtt nem árt kivenni, hogy jobban formázható, kenhető legyen.
  9. Belerakjuk az első ízű fagyit a piskótával kibélelt formába, elkenjük, majd következőt és a harmadikat is.
  10. A maradék piskótával lefedjük, és ezt is meglocsoljuk egy kevés rummal.
  11. A mélyhűtőbe rakjuk 3-4 órára.
  12. Tálalhatjuk tejszínhabbal, gyümölcsökkel.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X20X6
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1891
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Három színű fagyialagút
Jenő Chef 8 recept

Ez a recept egy gyorsan jött ötlet volt, nem tudtam mit kitalálni a hotel dolgozóinak, ez lett belőle. Rummal azért kell meglocsolni a piskótát, mert köztudott az alkohol nem fagy meg, így a piskóta se fog. Csak vigyázva a rummal, ízesítésnek van szánva, nem azért, hogy berúgjunk.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek