r
Nosalty Logó

Hamis mézes krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marianna1973
Hamis mézes krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tésztához

Krémhez

Habhoz

Összesen 657 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tésztához

Krémhez

Habhoz

Összesen 6566 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tésztához

Krémhez

Habhoz

Összesen 259 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 657 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86 g

Zsír

  • Összesen
    355.1 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2841.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1140 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    547 mg
  • Nátrium
    915 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    741.2 g
  • Cukor
    367 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    168 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1586 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    541 micro
Összesen 6566 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 259 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Habhoz

Elkészítés

Tésztához

  1. A cukrot a tojással, a vajjal és a mézzel gőz felett picit összefőzzük.
  2. Ha kicsit lehűlt, hozzáadjuk a liszttel elkevert szódabikarbónát. Összegyúrjuk, két felé osztjuk, és tepsi hátán 2 lapot sütünk. Ha halvány rózsaszínű a tészta, már kivehetjük.

Krémhez

  1. A tejet a pudingporokkal és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk.
  2. A cukrot a margarinnal habosra keverjük, és alaposan kikeverjük a kihűlt pudinggal.

Habhoz

  1. A jól lehűtött tejszínt kemény habbá verjük pici cukorral.
  2. Összeállítjuk a sütinket. Lap - krém - hab - lap.
  3. Ha kibírjuk, hűtőben pihentessük egy napig, akkor az igazi. De egy éjszaka után már szépen szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35×30
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 6177
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hamis mézes krémes
Marianna1973 4 recept

Biztos siker, egyszerű és nagyon-nagyon finom. Mivel mézes a tésztája, jót tesz neki, ha egy napot áll a hűtőben, akkor az igazi, ha jól megpuhultak a tésztalapok. De egy éjszaka után már szépen szeletelhető.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 örök érvényű konyhai okosság, amit jó, ha tudsz

Nemcsak a rég bevált családi recepteket, hanem olyan konyhatechnológiai fogásokat is érdemes ellesni a nagyoktól, amelyek lehet, elsőre meglepőnek tűnnek vagy a „hivatalos” receptekben nem ajánlják, sőt tiltják őket, nekik valamiért mégis működnek. Mutatunk pár ilyen hasznos tippet.