r
Nosalty Logó

Hamis kacsamáj

NS
Hamis kacsamáj
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

284
Kalória
28.8g
Fehérje
3.4g
Szénhidrát
16.4g
Zsír
172.7g
Víz
628.8g
Koleszterin
-
Élelmi rost
2.2g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 284 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1134 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    629 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    929.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    172.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4246 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    759 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4237 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 284 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.2 g

Zsír

  • Összesen
    65.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    2515 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3718.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    339 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    2058 mg
  • Nátrium
    752 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    690.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16984 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    85 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3037 micro
  • Kolin:
    1578 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16950 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    974 micro
Összesen 1134 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1665 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1662 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    20 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 111 kcal

Elkészítés

  1. A megmosott, megtisztítottcsirkemájat ledaráljuk (vagy leturmixoljuk).
  2. Azsírt megolvasztjuk /én kacsazsírt használtam hozzá/.
  3. Aleturmixolt csirkemájhoz adjuk a megolvasztott zsírt, a tejszínt, a 4 db elhabart tojást, majd sózzuk-borsozzuk.
  4. Egy kisebb tepsit /20*30 cm/kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a masszát /nem kell megijedni- nagyon híg/.
  5. Légkeverésen 160 C-raelőmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt megsül /az ajtót nem szabad kinyitni sütés közben, mert összeesik/.
  6. Melegen - hidegen egyaránt fogysztható

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p

Karácsony után valami egyszerűt, de finomat akartam készíteni.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek