Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hallal töltött paradicsom

Hallal töltött paradicsom
Hallal töltött paradicsom
55 perc / előkészület: 40 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyák napjára akartam valami különlegeset készíteni, amit eddig még nem ettünk. Egy 1999-es receptfüzetben rá is bukkantam erre a receptre, és első olvasásra megtetszett. Citromot csak díszítésnek írt, de én kevertem egy kevés citromlevet a töltelékbe is, ami nagyon jót tett neki. A siker nem maradt el, meg is dicsért édesanyám, hogy finomat készítettem! :) 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gondosan kiszálkázott, vagy natúr halfilét sóval, és kevés ecettel ízesített vízben puhára főzzük.
  2. Amíg kihűl, a megmosott, szalvétával megtörölt paradicsomok tetejét egy éles késsel levágjuk, és a belsejét kiszedjük. A kiszedett paradicsombeleket villával kicsit szétnyomjuk, és sóval, borssal megszórjuk. Ízlés szerint majonézt, apróra vágott friss kaprot és pár csepp citromlevet adunk hozzá. 
  3. A kihűlt halszeleteket villával apró cafatokra szétszedjük, és az egészet összekeverjük. A töltelékkel megtöltjük a paradicsomokat, tetejét 1-1 szelet citrommal díszítjük és a kalapjukat ráhelyezzük.
  4. Petrezselymes rizságyon tálaljuk.
     
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 388
elküldve: 1
receptkönyvben: 52
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Samiya

Mióta szakács: 2011.09.07.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kapros halfilével töltött paradicsom, halas paradicsom, töltött paradicsom

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

235
paradicsom 8 közepes db
hal 40 dkg
majonéz 10 dkg
ecet 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kapor 0 ízlés szerint
citromlé 4 csepp
citrom 1 db