Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Halim-Csirkés zabkása

Halim-Csirkés zabkása
Halim-Csirkés zabkása
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Iránban a hálim pénteki reggeli. Itt kecske húsból és hántolt búza törmelékböl, só nélkül készítik.
Fogyasztásnál van, aki cukrozza van, aki sózza.
Mi sózzuk és a fahéjat is elhagyjuk róla.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Friss kenyérrel fogyasszuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet a hagymával, kevés sóval nagyon puhára főzzük.
  2. A zabpehelyre öntünk annyi vízzet, hogy ellepje és megfőzzük.
  3. Ha a víz elfőtt, de még nem puha a zab, pótoljuk.
  4. A hagymákat hosszúkás cikkekre szeljük, olajon megpirítjuk, majd félretesszük.
  5. Amikor a csirke megfőtt, szálkázzuk, a zabhoz adjuk és botturmixal turmixoljuk.
  6. Összeforraljuk, és ha nagyon sűrű, adjunk hozzá a csirke levéből. (Krémszerűnek kell lennie.)
  7. A hagyma alól hozzáadjuk az olajat, összekeverjük és ha kell sózzuk.
  8. Tálaló edénybe öntjük, sült hagymával és fahéjjal diszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 055
elküldve: 1
receptkönyvben: 92
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Alaleh

Mióta szakács: 2011.06.02.
5 recept

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – A vércsoport
mikor: reggeli, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: sós krémek
kalória: átlagos
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

zabkása csirkével, csirkés zabkása

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Artemisz77
Artemisz77 Tue, 2015-02-17 22:04

mennyi hagymát kell főzni/pirítani? Esetleg előtte megfőzni, és utána pirítani, bár így nem logikus.

Boribon
Boribon / Boribon Sun, 2011-06-26 02:18

Egyetertek, szeretem a kozel-keleti/arab konyhat, de csak egy libanoni szakacskonyvem van. Valoban sokkal jobb lenne toled eredeti es erdekes recepteket hallani! Koszonjuk!

Koszider
koszider / Koszider Sat, 2011-06-25 12:33

Kedves Alaleh!
Ez nagyon izgalmas recept! Olyan jó lenne, ha rendszeresen tudnál hasonló perzsa izgalmakkal szolgálni, mivel annyira kevés autentikus recepthez jutunk hozzá - egyrészt magyarul, másrészt olyantól, aki biztosan kipróbálta és érti a csínját-bínját. És még arra is tud tippet adni, hogy az itt elérhetetlen hozzávalókat mivel célszerű helyettesíteni.
Évekkel ezelőtt kíváncsiságból vettem egy perzsa szakácskönyvet, de azt egy német pasas írta, aki lehet, hogy Drezdánál nem járt keletebbre - még csak meg sem tudom ítélni, hogy hülyeségeket ír-e vagy okosságokat. Ezért nagyon örülök, hogy recepteket teszel fel ide! Azt hiszem, a többik nevében is mondhatom, hogy kérünk, folytasd!
Üdvözlettel: Koszider

364
csirkemell filé 1 db
zabpehely 2 bögre
vöröshagyma 3 közepes db
napraforgó olaj 10 ek
0 ízlés szerint
fahéj 0 ízlés szerint