r
Nosalty Logó

Hájas tészta Mamitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Hájas tészta Mamitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 713 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 5709 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 384 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 713 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.9 g

Zsír

  • Összesen
    332.4 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1359 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2351.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    290 mg
  • Kálcium
    411 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1303 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    553.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    366.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    613 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    584 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    967 mg
  • Retinol - A vitamin:
    598 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1209 micro
Összesen 5709 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 384 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hájat vagy megvesszük, vagy lehártyázzuk, ledaráljuk, hozzáadjuk az 1 evőkanál ecetet.
  2. A lisztet, a tojást, a sót, a bort meg a tejfölt összegyúrjuk úgy, hogy rétestészta keménységű legyen.
  3. A tésztát ezután vékonyra nyújtjuk, és megkenjük a hájjal, majd hajtogatjuk. A hajtogatáshoz a téglalap alakú tésztának a rövidebbik oldalát fordítsuk magunk felé, és felülről a harmadáig hajtsuk le. Ezután alulról hajtsuk rá a teljes szabadon maradt tésztát. 15 perc pihentetés után újra elnyújtjuk a tésztát, és az előbb leírt módon hajtogatjuk. A hajtogatást legalább háromszor meg kell ismételni!
  4. Végül újból kinyújtjuk kb. 1,5 cm vastagra, és apró téglalapokat szabunk belőle. A téglalapok egyik felére helyezünk 1 teáskanál szilvalekvárt, majd a téglalapot kettőbe hajtjuk, tetejüket megkenjünk tojássárgájával.
  5. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük szájukkal kifelé az összehajtott tésztákat, és 20-25 perc alatt készre sütjük. A kicsit kihűlt hájas tészta tetejét porcukorral díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 22
  • 7 napos nézettség: 81
  • Össznézettség: 75139
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A disznótorok utáni kedvenc édes csemege, a házi szilvalekváros hájas tészta. Én így tanultam az elkészítést még évekkel ezelőtt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek