Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás-túrós galuska

Hagymás-túrós galuska
Hagymás-túrós galuska
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom egytálétel! Csak ajánlani tudom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha a tejföl sűrű, egy kevéske tejjel hígíthatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót egy nagyobb edényben összetörjük, és a liszttel, tojásokkal, sóval, vízzel galuskatésztává állítjuk össze. (Én erre egy kézi robotgép dagasztó-fejét használom.)
  2. A kolozsvári szalonnát apró darabokra vágjuk, majd az olajon szép pirosra megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk az vékonyra felszeletelt hagymát, és kevergetve üvegesre dinszteljük benne. Ha kész, félretesszük.
  3. A galuska tésztát forró, gyöngyöző, sós vízbe szaggatjuk. Amikor feljöttek a galuskák, még hagyjuk főni egy kicsit, majd szűrőkanállal kiszedjük, és jól leöblítjük. A kiszedett túrós galuskákat egy nagyobb tálba tesszük, és ráöntjük a hagymás pirított szalonnát. Jól összekeverjük.
  4. Egy tűzálló tál (kisebb tepsi) aljára merünk egy kevéske hagymás galuskát, elterítjük, és meglocsoljuk tejföllel. Erre tesszük a másik réteg hagymás galuskát, és ismét tejfölt locsolunk rá. Ez a mennyiség edénytől függően kb. 3 réteg.
  5. A legfelső rétegre ráöntjük a megmaradt tejfölt, és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.
  6. Előmelegített sütőben szép pirosra megsütjük. Langyosan kínáljuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 65 274
elküldve: 17
receptkönyvben: 724
elkészítve: 38/38
Facebookon megjelent: 5

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
438 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hagymás-túrós nokedli, túrós galuska, szalonnás-hagymás túrógaluska

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bubuka86
bubuka86 Mon, 2016-12-05 13:22

Én ezt Verebély galuska néven tanultam az anyukámtól, időközben változtattam a recepten annyit, hogy kolozsvári szalonna helyett erdélyi szalonnát használok, és trappista sajtot is lecseréltem füstölt trappistára. Nagyon finom benne a zöld metélőhagyma,

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Mon, 2016-12-05 20:26

Szia!
Ezt a receptet én is családi örökségként őrzöm. A hozzávalók variálása, szerintem is csak fokozza az ízek harmóniáját.

Bognárné Ági
Bognárné Ági Sat, 2015-01-31 20:02

Valóban nagyon finom! Dupla adagból, házi túróval készítettem , nálunk is nagy sikere volt a családban! Köszönöm szépen!

kathleen
kathleen Sat, 2015-01-31 16:36

Ma elkészítettem, nagyon ízlett a családnak. Köszönöm a receptet!

979
tehéntúró 35 dkg
finomliszt 35 dkg
tojás 3 db
0 ízlés szerint
víz 1.5 dl
kolozsvári szalonna 15 dkg
napraforgó olaj 3 ek
vöröshagyma 1 nagy db
tejföl 2.5 dl
trappista sajt 5 dkg