Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás nudli

Hagymás nudli
Hagymás nudli
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hagymás nudlit köretként is kínálhatjuk, de szalonnával megbolondítva, paprikás tejföllel nyakon öntve önálló ételként is fogyaszthatjuk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított héjában főtt burgonyát még melegen kislyukú reszelőn lereszeljük, vagy burgonyanyomón átnyomjuk.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, búzadarát, tojást, a sót és összegyúrjuk.
  3. A tésztából ujjnyi vastag rudakat sodrunk, amelyekből 2 cm-es darabokat vágunk és két lisztezett tenyerünk között nudlivá sodorjuk.
  4. Egy fazékban vizet forralunk, megsózzuk és kifőzzük benne a nudlikat.
  5. A megtisztított hagymát apró kockákra szeleteljük, egy serpenyőben felmelegített zsírhoz adjuk és megsütjük.
  6. Amikor a nudlik feljönnek a víz tetejére, kb. 1-2 percet még hagyjuk főni, majd szűrőlapát segítségével kiemeljük a vízből, lecsöpögtetjük, majd a hagymás keverékbe forgatjuk és kissé átsütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 26 310
elküldve: 6
receptkönyvben: 369
elkészítve: 5/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: közepes
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

hagymás súfnudli

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

V2rider
V2rider / V2rider Fri, 2013-12-06 17:15

Szia Tündér!
Ez az étel volt a tegnapi vacsink! Finom és egyszerű. Nekem tejföl nélkül jobban ízlik.

Csurgóné Erzsébet
Csurgóné Erzsébet Tue, 2013-07-09 18:20

Édesanyám is készített nudlit,a tésztája ilyen,ami itt le van írva.10dk tea vajat fel olvasztok egy serpenyőben és két kanál lisztet szórok bele és rózsaszínűre pirítom,egy teás kanál sót és egy pici borsot szórunk bele és a kifőzött nudlit össze keverem vele,finoman.Gyerek kori étel nekem még most is finom.Vajajja íz dominál,mert a vaj meg sül.Mivel akkor is szegények voltunk,így fő ételként dominál nálunk ma is.Nem köret.

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Mon, 2010-04-19 15:49

Kingácska!:)

Én konkrétan a baromfi pájslihoz készítettem, tehát valamilyen mártásos húshoz illik. Ha nem köretként készíted, akár egy olaszos paradicsomszósszal, vagy sonkával, sajttal, tejföllel is jó, de egy spenótos mártást is készíthetsz hozzá.És még egy ötlet , amit írtam is a recepthez: pirított szalonnakocka és tejföl. (Végül is az olaszok gnocchijához hasonlít....) tündér

Kingacska
Kingacska Mon, 2010-04-19 13:51

Sziasztok én ma készitem el...annak ellenére h már nagyon rég a "receptkönyvemben" van:)) Szóval a kérdésem az volna, h milyen kaja mellé eszitek ti ezt? Vagyis nem tudom h mi mellé készitsem! Vagy valami jó szósszal is jó volna...
Köszönöm a válaszokat előre is, és persze Tündérnek a receptet!!

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2010-03-29 08:11

Szia Tündér!Te konyhatündér!Megint egy finomság.Már el is tettem a receptkönyvbe.Sőt! ma el is készítem.Köszi.Üdv:Bogi

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Mon, 2010-03-29 20:33

Bogi! Örülök, hogy újabb ötlettel szolgálhattam!:) (Hát igen a név kötelez...a Tündér szóból találta ki Vörösmarty a keresztnevem:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-03-28 18:08

Én sokszor eszem ezt a finom ételt jó sok hagymával, tejföllel és reszelt sajttal. Isteni kaja :)

gömbicica
gömbicica Sun, 2010-03-28 16:11

Nagyon jól hangzik. A mai ember hajlamos elfeledni ilyen egyszerü, és finom ételeket. Eszembe nem jutott volna nudlit hagymával szalonnával, tejföllel enni.

380
burgonya 50 dkg
finomliszt 25 dkg
búzadara 1 púpozott ek
tojás 1 db
1 csipet
vöröshagyma 1 nagy fej
disznózsír 1 ek