A családom egyik tagjának Békés megyében volt programja, ahol ezzel az étellel kínálták. Nagyon ízlett neki, elkérte a receptjét, gondoltam én is kipróbálom. Bár a boltban kapható brindza nem egészen olyan, mint amit azon a környéken házilag készítenek, de így is jó lett.
Ennek az ételnek az a lényege, hogy kevés zsíron vagy olajon a brindza sajttal összekevert tésztát jól le kell pirítani. Én erre a célra szalonnazsírt használtam.
Hozzászólások (6)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Muci! Te biztosan a juh gomolyra gondolsz, hiszen otthon is lehet kapni tehengomolyat is.Nagy kerek feher sajtok, alltalaban puhak.Nagyon finom mindket valtozat.A volt ferjem is bekesmegyei es ott ezzel a juhgomolyaval keszitik.
Gratula az etelert mert nagyon finom laktato.Udv: Valeria
Kedves Muci!
Tetszik a recepted, mivel ehhez nem kell a krumplit nyersen reszelni mint a sztrapacskához, és mégis - bár nyilván nem ugyanolyan - de hasonló ízvilág.
Egy apró javaslat, a héjában főtt burgonyát azon forrón könnyebb áttörni, inkább azután hagyjuk kihűlni, mivel felhasználni viszont teljesen hidegen célszerű, hogy ne kelljen több lisztet hozzáadni, mint szükséges azért, hogy ne ragadjon.
A 40 dkg lisztet viszont kissé soknak találom az 1 kg burgonyához. 30 dkg valószínű, hogy elegendő, de pontos mennyiséget elég nehéz meghatározni, függ a burgonya lisztességétől is, érezni, hogy mennyit vesz fel.
Igazán nem kötekedésnek szánom, - lehet, hogy az én ismereteim hiányosak e tekintetben, - a brindzát én juhtúrónak ismerem, lehet, hogy létezik sajtként is? Ez egyébként nem lényeges, az étek attól még finom.
Egy hasonló zsánerű kaja variáció nálunk is időnként terítékre kerül, aminek az alapja a lengyeleknél kedvelt étel, a pirogli, (juhtúrós töltelékkel töltött derelye) , idő kérdése, egyszer majd felteszem.
üdvözlettel Margó
Jaj, hogy én mennyire szeretem az ilyesmit! Alig várom, hogy nekiállhassak, talán holnap:)
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Kedves Szakácsunk!
iWiW klubunkban ajánlottuk a receptedet!
http://iwiw.hu/nosalty
NoSalty.hu csapata
Hú, ez nagyon jól néz ki! Összefutott a nyál a számban! El is mentem gyorsan! Köszönöm a receptet:)