Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brindzás nudli

Brindzás nudli
Brindzás nudli
115 perc / előkészület: 45 perc főzés: 60 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családom egyik tagjának Békés megyében volt programja, ahol ezzel az étellel kínálták. Nagyon ízlett neki, elkérte a receptjét, gondoltam én is kipróbálom. Bár a boltban kapható brindza nem egészen olyan, mint amit azon a környéken házilag készítenek, de így is jó lett.

Ennek az ételnek az a lényege, hogy kevés zsíron vagy olajon a brindza sajttal összekevert tésztát jól le kell pirítani. Én erre a célra szalonnazsírt használtam.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit egészben, héjastól enyhén sós vízben megfőzzük kb 45 perc alatt.
  2. A langyosra hűlt krumplit meghámozzuk, krumplinyomóval összetörjük, hozzáadjuk a lisztet, 1 tk sót, a tojást, és összegyúrjuk.
  3. 4 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, és kb. 2,5-3 cm hosszú darabkákra vágjuk.
  4. Egy nagy lábasban, forrásban lévő sós vízben, több részletben, adagonként kb 7 perc alatt kifőzzük.
  5. A szalonnát felkockázzuk, és egy fakanálnyi zsírt hozzáadva kisütjük, leszűrjük.
  6. A kifőtt nudlit összekeverjük a brindza sajttal.
  7. A szalonnazsíron a brindzás nudlit serpenyőben vagy tepsiben lepirítjuk, és tálaláskor a tetejére szórjuk a szalonnapörcöt.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 18 818
elküldve: 12
receptkönyvben: 622
elkészítve: 5/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, szüret, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

juhtúrós nudli, juhtúrós szalonnás nudli, brindzás szalonnás nudli, brindzás krumplinudli

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

torpi
torpi Mon, 2014-01-06 06:43

Kedves Muci! Te biztosan a juh gomolyra gondolsz, hiszen otthon is lehet kapni tehengomolyat is.Nagy kerek feher sajtok, alltalaban puhak.Nagyon finom mindket valtozat.A volt ferjem is bekesmegyei es ott ezzel a juhgomolyaval keszitik.
Gratula az etelert mert nagyon finom laktato.Udv: Valeria

dadimami
dadimami Sun, 2013-12-29 10:11

Kedves Muci!
Tetszik a recepted, mivel ehhez nem kell a krumplit nyersen reszelni mint a sztrapacskához, és mégis - bár nyilván nem ugyanolyan - de hasonló ízvilág.
Egy apró javaslat, a héjában főtt burgonyát azon forrón könnyebb áttörni, inkább azután hagyjuk kihűlni, mivel felhasználni viszont teljesen hidegen célszerű, hogy ne kelljen több lisztet hozzáadni, mint szükséges azért, hogy ne ragadjon.
A 40 dkg lisztet viszont kissé soknak találom az 1 kg burgonyához. 30 dkg valószínű, hogy elegendő, de pontos mennyiséget elég nehéz meghatározni, függ a burgonya lisztességétől is, érezni, hogy mennyit vesz fel.
Igazán nem kötekedésnek szánom, - lehet, hogy az én ismereteim hiányosak e tekintetben, - a brindzát én juhtúrónak ismerem, lehet, hogy létezik sajtként is? Ez egyébként nem lényeges, az étek attól még finom.
Egy hasonló zsánerű kaja variáció nálunk is időnként terítékre kerül, aminek az alapja a lengyeleknél kedvelt étel, a pirogli, (juhtúrós töltelékkel töltött derelye) , idő kérdése, egyszer majd felteszem.
üdvözlettel Margó

Corra
Corra Sat, 2012-11-03 19:14

Jaj, hogy én mennyire szeretem az ilyesmit! Alig várom, hogy nekiállhassak, talán holnap:)

adiadi
adiadi Wed, 2012-01-11 23:26

Hú, ez nagyon jól néz ki! Összefutott a nyál a számban! El is mentem gyorsan! Köszönöm a receptet:)

947
burgonya 1 kg
finomliszt 40 dkg
tojás 1 db
1 tk
2 teáskanál
4 teáskanál
juhtúró 20 dkg
kolozsvári szalonna 15 dkg
sertészsír 1 ek