Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás máj almával

Hagymás máj almával
Hagymás máj almával
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Májat szerettünk volna enni, de valami újat (legalábbis számomra) szerettem volna kipróbálni. Találtam is egy receptet az egyik könyvemben, ami segítségemre volt. Nagyon passzolnak az ízek, én egy almát tettem most bele, de legközelebb biztos legalább kettőt fogok, annyira finom volt! :)

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

Előkészületek:

  1. A hagymát karikázzuk fel, szedjük szeleteire.
  2. Az almát mossuk meg, vágjuk kb. 2 cm-es cikkekre.
  3. A májat csíkokra vágjuk fel. Borsozzuk be.
  4. A burgonyát hámozzuk meg, és vágjuk negyedekre.

A hagyma:

  1. Kevés olajra dobjuk rá a hagymát, fűszerezzük sóval, borssal.
  2. Fedő alatt 10 percig lassú tűzön főzzük, néha kevergessük meg.
  3. Adjuk hozzá a majorannát és a széttépkedett babérlevelet, és főzzük még kb. 10 percig puhára. Vegyük le a tűzről.

Az alma:

  1. A vajat egy teflonos serpenyőben olvasszuk fel, az almacikkek mindkét oldalát ezen süssük meg, ehhez összesen kb. 5 percre van szükség.
  2. Mikor kész, szedjük át egy edénybe.
  3. A megmaradt vajra kanalazzuk rá a kristálycukrot, kevergessük, várjuk meg, míg karamellizálódik. Ezt a keveréket locsoljuk rá az almára.

A máj:

  1. A felcsíkozott májat kevés olajon kb. 4-5 perc alatt megpirítjuk, ezután ízlés szerint megsózzuk.

A köret:

  1. A burgonyát sós vízben puhára főzzük.

Összeállítás:

  1. Egy nagyobb serpenyőben a májat a hagymával összepirítjuk 2-3 perc alatt, sűrűn kevergetjük.
  2. Rádobáljuk az almát, már nem keverjük, csak néhányszor összerázzuk az ételt, és már tálalható is a sós burgonyával.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 238
elküldve: 6
receptkönyvben: 110
elkészítve: 10/13
Facebookon megjelent: -

szakács

hami

Mióta szakács: 2012.08.26.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krumplis sertésmáj, almás máj, resztelt máj hagymával és almával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ZithaR
Zithar / ZithaR Wed, 2014-11-05 00:04

Mennyei! En az almat cukor helyett agave sziruppal locsoltam meg es a majhoz adtam 1 tk mustart, mert az mindig jol jon ossze a majjal! Koszonom a receptet!

hanna2014
hanna2014 Sat, 2014-08-30 18:57

elkészítettem, nagyon finoom lett! basmati rizset adtam hozzá köretnek. :)

749
sertésmáj 35 dkg
vöröshagyma 300 g
alma 2 közepes db
napraforgó olaj 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 1 tk
babérlevél 2 db
cukor 2 ek
vaj 10 dkg
burgonya 70 dkg