Hagymás édesburgonyapüré babáknak
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 2% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
45g édesburgonya28 kcal
-
10g póréhagyma3 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
Összesen
55
kcal
- 2% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
90g édesburgonya56 kcal
-
20g póréhagyma5 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Összesen
108
kcal
- 2% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
73.2g édesburgonya45 kcal
-
16.3g póréhagyma4 kcal
-
7.3g fokhagyma10 kcal
-
3.3g olívaolaj29 kcal
Összesen
88
kcal
- 2% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 74 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 233 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 2801 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
55
kcal
- 2% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 148 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 467 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 5602 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 168 micro
Összesen
108
kcal
- 2% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 120.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 50.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 379 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 4555 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 137 micro
Összesen
88
kcal
Hozzávalók
-
0.5 db édesburgonya
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál olívaolaj
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 220 ºC-ra (légkeverésen).
- Az édesburgonyát meghámozzuk, és falatnyi kockákra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk.
- Egy nejlonzacskóba tesszük az édesburgonyakockákat és a fokhagymagerezdeket, rálöttyintünk olívaolajat, befogjuk a zacskó nyakát és jól összerázzuk, hogy mindenhol bevonja őket az olaj.
- Kisebb tepsire borítjuk, egy rétegben, és mehet is a sütőbe.
- Közben a póréhagymából vékony karikákat vágunk. Ezeket csak a sütés végén (kb. 15 perc elteltével) adjuk az édesburgonyához, mert különben elégnének.
- Amikor már a póré is a tepsiben van, körülbelül még 3 percre megy vissza a sütőbe, és kész is.
- Az egészet pürésítjük vagy villával összenyomkodjuk.
- Ha szükséges, kevés forralt vízzel hígíthatjuk.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 18 perc
- Receptkönyvben: 153
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 27289
- Feltöltés dátuma: 2010. március 08.
Ajánló
Az első életévüket betöltött babáknak 1-2 teáskanálnyi tejföllel még finomabbá tehetjük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Bama-mama fogás, a hagymával sült édesburgonyának a kicsikre igazított (só és bors nélküli) változata. Készíthetjük a fűszeres és a picinek szánt adagot egy tepsiben is: egyik felében a mamáé, a másik felében pedig a babáé.