r
Nosalty Logó

Habsipkás szőlős kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Habsipkás szőlős kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A sütihez

A habsipkához

A szóráshoz

Összesen 929 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A sütihez

A habsipkához

A szóráshoz

Összesen 3719 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A sütihez

A habsipkához

A szóráshoz

Összesen 285 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    499.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.8 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    309 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 929 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.9 g

Zsír

  • Összesen
    173.5 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1998.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    823 mg
  • Nátrium
    425 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    479 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    432.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1270 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    738 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1236 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1098 micro
Összesen 3719 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

A sütihez

A habsipkához

A szóráshoz

Elkészítés

A sütihez

  1. Langyosítsuk meg a tejet, keverjük ki a vajat a cukorral, majd tegyük hozzá a tojássárgákat, és a langyos tejjel keverjük tovább. Ezután adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, géppel jól keverjük ki. A szőlőt tisztítsuk meg. Simítsuk a tésztát egy kivajazott, lisztezett tepsibe, majd rendezzük el rajta a szőlőszemeket. Süssük a süteményt előmelegített sütőben 20 percig 160 fokon. A tojásfehérjét kemény habbá keverjük a cukorral, és adjuk hozzá a kókuszreszeléket. Töltsük a habot egy habzsákba, és nyomjunk kis halmokat az elősütött sütire, majd szórjuk meg porcukorral. Süssük készre 150 fokon 20 perc alatt, vagy amíg a tojáshab aranybarna nem lesz. Kockára szeletelve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 158
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5729
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Habsipkás szőlős kocka
Zsuzsamama56 321 recept

Érdemes elkészíteni szőlőszüret idején, a vendégsereg hamar elfogyasztja.

Hozzávalók

A sütihez

A habsipkához

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!