Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habsipkás szőlős kocka

Habsipkás szőlős kocka
Habsipkás szőlős kocka
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Érdemes elkészíteni szőlőszüret idején, a vendégsereg hamar elfogyasztja.

hozzávalók / 4 adag

A sütihez

A habsipkához

A szóráshoz

Szólj hozzá!

elkészítés


  1. Langyosítsuk meg a tejet, keverjük ki a vajat a cukorral, majd tegyük hozzá a tojássárgákat, és a langyos tejjel keverjük tovább.

  2. Ezután adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, géppel jól keverjük ki.

  3. A szőlőt tisztítsuk meg.

  4. Simítsuk a tésztát egy kivajazott, lisztezett tepsibe, majd rendezzük el rajta a szőlőszemeket.

  5. Süssük a süteményt előmelegített sütőben 20 percig 160 fokon.

  6. A tojásfehérjét kemény habbá keverjük a cukorral, és adjuk hozzá a kókuszreszeléket.

  7. Töltsük a habot egy habzsákba, és nyomjunk kis halmokat az elősütött sütire, majd szórjuk meg porcukorral.

  8. Süssük készre 150 fokon 20 perc alatt, vagy amíg a tojáshab aranybarna nem lesz.

  9. Kockára szeletelve kínáljuk.


  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 320
elküldve: 1
receptkönyvben: 168
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: 1

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
312 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szőlős süti, habos szőlős kocka, szőlős süti tojáshabbal

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

peseta
peseta Wed, 2014-01-08 19:22

kedves Zsuzsamama!
Köszönöm a receptet, már többször is elkészítettem ezt a sütit, és a kedvencemmé vált. Nem csak azért mert finom, hanem mert nagyon könnyű elkészíteni, szinte elronthatatlan a tésztája, igaz a fehérje habbal néha nekem is meggyűlik a bajom.
Én a gyümölcsöt szoktam benne variálni, ha épp nincs szőlő, akkor körtedarabokat szoktam bele rakni.
További jó sütögetést :)
Ági

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Wed, 2014-01-08 20:20

Nagyon szívesen peseta!Örülök,hogy elnyerte a tetszésedet.Talán csak annyit tennék hozzá,hogy több tojásfehérje kell hozzá,és akkor tökéletes lessz.Én már mégegyszer is megsütöttem,és sokkal szebb is lett.

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Fri, 2013-10-11 17:12

Kedves Tímea!Talán nagyobbak voltak a tojások amit én használtam,de nem árt meg neki,ha eggyel többet használunk,és kicsivel több cukrot.A lényeg,hogy a kókuszreszeléket nagyon óvatosan szabad belevegyíteni.Én a tojásfehérjét géppel veretem fel jó keményre.Persze nagyon frissnek kell lennie,mert ha nem,akkor sajnos az megmutatkozik.Ennek ellenére örülök hogy tetszett,és sikerült,mert valóban nagyon jó a tésztája.Üdv.

Tmea
Tmea / Tmea Fri, 2013-10-11 15:51

Kedves Zsuzsamama!

Elkészítettem ma ezt a sütit, és bombázó! Nagyon finom! Igaz nekem a tojáshabbal meggyűlt a bajom, mint rendesen, laposka lett és szétterült, de még így is finom! Legközelebb dupla adag habot teszek a tetejére. Valahogy nekem négy fehérjéből egy ekkora tepsihez még soha nem sikerült ilyen magas habot produkálnom, mégis minden egyes receptnél reménykedem bnne, hogy hátha most majd sikerülni fog. De nem... Viszont ez a tészta annyira finom, hogy be fogom vetni másfajta sütikhez is!

Minden jót!
Tímea

929
tej 1.5 dl
porcukor 10 dkg
vaj 14 dkg
tojássárgája 4 db
finomliszt 28 dkg
sütőpor 2 teáskanál
szőlő 25 dkg
tojásfehérje 4 db
cukor 5 dkg
kókuszreszelék 5 dkg
cukor 5 dkg